lördag 28 februari 2009

Konsert

Om nån timma är det dags för mig att fixa iordning mig. Klockan tre ska vi nämligen befinna oss hos Fredrik och Karin för att, förhoppningsvis, äta mat, dricka öl och lyssna på hårdrock. Senare under kvällen kommer vi befinna oss i Globen och lyssna på Testament, Megadeth och Judas Priest, live. Yeah! Senaste konserten för min del var KISS i somras, så det börjar bli dags nu :)

torsdag 26 februari 2009

Lova


En najsig dag idag.

Klädde mig fint för första gången på nån veckan. Har verkligen inte orkat innan. Men idag hade jag min nya kjol från H&M (se bild), mina snygga stövletter från din sko och ett par flashiga strumpbyxor. Kändes skönt. Är väl sådär nöjd med mitt hår just nu, men det kommer ju bli bättre såsmåningom.

Satt kvar med Romina och Malin efter skolan. Försökte lära dem lite Fouriertransformer, får väl se hur det gick... de har ks imorgon.

onsdag 25 februari 2009

Spontanitet

Mår bättre men inte bra.

Hade faktiskt en rolig övning i FEM idag. Sen var det tisdagsmöte och efter det åkte jag till Täby centrum. Kikade runt lite på det sista som fanns kvar av rean. Köpte en zebramönstrad klänning på gina tricot, en grå kjol och en leopardmönstrad scarf från HM. Bildbevis imorn?!

Jag fick även att ryck att gå till frisören. Var där i typ tre timmar och blekte håret. Nu är jag inte längre mörk, mer guld-ljus :)

tisdag 24 februari 2009

Fettisdagen

Idag ska man äta semlor. Semlor ätes bäst i en tallrik med varm mjölk.
Men om man som jag inte alls är sugen på semla (jaja, jag blev det nu iaf) så köper någonting annat gottigt att snaska på framför tv:n. Det blev helt enkelt en hederlig napoleonbakelse :)

Har precis beställt lite nya gardiner och sängkläder från ellos. Kände att det var dags att förnya lite. Kanske inte så obefogat heller med tanke på att vi fortfarande har julgardiner i både sovrummet och vardagsrummet.

Idag städade jag ju som sagt i alla fall. Ska försöka få lite finare och renare här hemma. Har inte orkat bry mig på länge, och då blir det så att typ allt man äger finns framme. Nej, nu är det slut på det :)

Ombokad tandläkartid

I morse hade jag tänkt åka in till skolan för att sitta och plugga under några timmar tills jag skulle till tandläkaren. Men det var så mysigt att få sova ut, så jag och Andreas sov till klockan nio. Då tog vi oss en mysig frukost vid tv:n. Eftersom jag har sån otroligt jobbig hosta var jag tvungen att strunta i skolan och även boka om min tandläkartid. Skönt att slippa gå dit idag, men jag måste ju ändå dit nästa torsdag. Men men.

Jag åt förresten aldrig yoghurt och keso till frukost, däremot åt jag det ju igår kväll. Det var riktigt gott, tror jag. Har inte så jättebra smaksinne just nu :)

Har precis dammsugit hela lägenheten, vilket gjorde mig väldigt trött. Därför lämnar jag den roliga våttorkningen till Andreas ikväll. Så går jag och plugga lite nu istället.

måndag 23 februari 2009

Nyttig lasagne


Nu har Andreas kommit hem från jobbet och medan han har lagat Lax och Bladspenats-lasagne bakade jag några bananmuffins på de gamla bananerna som låg i fruktkorgen.

Jag mötte upp Andreas när han kom med tåget så gick vi och handlade. Jag köpte grejer till en maffig och god frukost. Fick ett tips när jag läste Tyras blogg häromdagen. Att blanda yoghurt med smarrig keso. Inte vilken keso som helst, utan keso med äpple, päron och vanilj. Hoppas att det ska bli riktigt gott.
Tänkte faktiskt smygstarta och smaka redan ikväll. Meddelar senare om det var gott eller inte :)

Design

Lite saknad av det som var hinns ju såklart med också :)

Jag tror att jag har lekt klart med min design snart. Försöker hitta den ultimata vårdesignen, men det är svårt. Möjligen byter jag bakgrunden då det inte passar ihop så jättebra just nu. Annars får det nog vara.

Idag har jag mått mycket bättre. Var nog bra att jag åkte in till skolan och hade lab också. Skönt att ha den avklarad hur som helst. Nu hoppas jag bara på att bli tillräckligt frisk för att kunna börja träna igen. Vill vill vill. Har ju bestämt mig för en liten utmaning som förhoppningsvis ska göra mig starkare. Den går ut på att jag gör:
-20 armhävningar

- 50 crunches 30 raka och 10 sneda på varje sida
- 50 benböj
Detta ska jag försöka utföra varje dag med undantag för de dagarna jag tränar på gym/springer. Förhoppningsvis ska jag väl se lite resultat.

Vore även skönt att må ännu bättre imorgon. Har ju faktiskt en tandläkartid inbokad då. Tre tänder som ska lagas. Inte så kul att ligga i tandläkarstolen med täppt näsa. Jag får väl preparera mig med lite nässpray och hoppas på det bästa helt enkelt ;)

Nu tror jag det blir böckerna igen. Försöker räkna ikapp i Ljud och vibrationer. Ligger väl bara en sisådär 30 tal efter :P Men allt är möjligt, bara man vill tillräckligt mycket. Sen är ju frågan om jag verkligen vill, men får väl sätta lite ultimatum annars: "Lovisa, nu pluggar du, annars får du inte se på TV på fem år!!"

söndag 22 februari 2009

En tråkig dag

Vaknade vid tjugo i fyra av att Andreas och Ludwig kom hem. Då var jag uttorkad, mådde ännu sämre och ville absolut inte sova. När jag väl somnat sov jag ändå ganska länge. Blev minst sagt förvånad när jag vaknade och såg att klockan var elva. Jag brukar alltid sova som längst till nio när jag är sjuk. I och för sig drömde jag mardrömmar och hade jag inte tagit tempen så hade jag trott att jag hade hög feber. Men 36,5 grader kallar jag verkligen inte för hög feber.

Tyvärr blev det inga bilder på mig från gårdagen, inte på Andreas kamera i alla fall. Lite synd eftersom jag var nöjd med både utstyrsel och smink. Men men. Får göra mig snygg någon mer gång snart. Bara jag blir frisk. Fick faktiskt en gullig kommentar om min klänning av en tjej. Sånt värmer :)

I brist på sysselsättning (okej, jag kunde kanske plugga lite) så sitter jag och tittar på kläder. Börjar blir väldigt sugen på vår och sol nu. Fick en liten glimt av det i fredags, jätteskönt att sitta på balkongen och mysa, men nu vill jag kunna klä mig för varmare väder också.

Har ju köpt på mig en del kläder i väntan på varmare väder. Först och främst min bikini från HM som jag är väldigt nöjd med. Bortsett från att vadderingen knölar sig.. :P
Ett par shorts slank med i den beställningen också. De är en aningen tighta just nu, men det gör ingenting eftersom jag har tänkt gå ner i vikt till sommaren.

lördag 21 februari 2009

Exöl

Ja, idag var den stora dagen för andreas, björns, söders, östers och kolas exöl. Dessvärre var jag bara med under middagen, mådde alldeles för dåligt för att orka stanna. Fick skjuts hem av bästa mamma och pappa. Så det var ju skönt också. Nu ska jag kanske se på project runway. Återkommer om kvällens kläder osv imorgon.

fredag 20 februari 2009

Sjukling



Ja, jag är ju då sjuk, men som tur är syns det inte så mycket på mig. Hoppas på att det håller sig till imorgon. Då vill jag ju vara fin!
På tal om imorgon, ska ha samma kläder på mig som jag hade på 2008 års nollegasque, alltså min röda halterneck-klänning och svarta pumps med öppen tå från Zara. Borde nog ha köpt nya strumpbyxor, men får väl springa ner till ICA imorgon och köpa ett par. De går ju ändå alltid sönder oavsett hur dyra man köper





Vårväder








Det är verkligen vårväder ute. Jag tog en kort promenad, och det var så jäkla skönt! Träffade på lite hästar, vackra men otäcka, en kisse som smutsade ner mina byxor när han satte tassarna på dem samt solen!
När jag kom hem satte jag mig i solen på balkongen med en kopp te, riktigt skönt. Sen råkade jag hitta en nyckelpiga också, vafasen!? Gav den lite vatten. Dessvärre har jag inte så mycket bladlöss att bjuda på så vi får väl se om den överlever :)

Nu måste jag plugga lite så att jag kan ta mig tid att titta på en film med Andreas ikväll.

Oh no!!

Gick och lade mig igår med en liiiten tillstymmelse till halsont. Och i morse när jag vaknade hade jag självklart ont i halsen och känner en förkylning som ligger under ytan och gror. NEJ! Jag kan inte bli sjuk nu. Jag ska ju på Andreas, Kolas, Söders, Östers och Björns ex-öl imorgon. En STOR grej som jag inte kan missa. Satan också! Aa detta lilla irriterande halsont hindrar mig ju såklart från att träna också, men jag ska ut och gå i det fina vädret snart i alla fall. Det är ju inte ofta det är så fint väder.

Jag har Norrköpings Tidningar (NT) och Valdemarsvikssidan som startsida. Så idag såg jag två roliga artiklar. Eller det ena är väl en efterlysning snarare. Jerry Springer letar tydligen efter en ungdomsförelskelse och Sixten, 89 ska åka Vasaloppet light. Det piggar upp lite.

Anledningen till att jag har just denna sida som startsida är helt enkelt att jag har lite hemlängtan och så måste man ju hänga med i skvallret tills man ska hem :)

torsdag 19 februari 2009

Bättre

Jag har gett upp Ljud och vib-övningarna helt tror jag. Eller det beror på hur det går att räkna uppgifter, men om jag kan göra mer än hälften av alla som det står att man ska göra och fattar det mesta så kommer jag skippa övningarna. Känns skönt. De första föreläsningarna skippar jag också. Har inte kunnat koncentrera mig riktigt och så har jag ju faktiskt varit på de här första föreläsningarna. Även fast det var ett år sedan...

Idag var jag och tränade. Precis som misstänkt inte spinning, orkade ändå inte stanna så länge i skolan. Nä, jag sprang 3km på löpband (fick håll, ska inte springa direkt efter lunch nästa gång) och tränade lite styrka. Bröst, axlar, mage och rygg. Var ett tag sedan jag tog i ordentligt, det var riktigt skönt! Imorgon har jag egentligen bara en föreläsning i ljud och vibrationer 8-10. Eller okej, egentligen har jag en föreläsning i FEM också, en gästföreläsning. Kanske ska strunta i den. Eller inte. Får se hur jag gör. I alla fall så ska jag träna i en timma imorgon för att klara mitt mål, 200 minuters träning i veckan, för en gångs skull. Var ett tag sen sist.

Igår fick vi ett mms av kattägaren. Lille Melker på bild, tror dock att han låg under sina syskon. Ska bli riktigt mysigt när han kommer. Vi får ta oss tid att åka och besöka dem snart bara.

Nä, nu måste jag nog ta en smoothie eller nåt. Är huuungrig, men tänkte äta med Andreas senare. Och jag tänkte plugga tills dess, vilket inte går så bra med tom mage.

Hoppas att ni gillar min nya layout :) Romina skrev att "grönt är skönt" och visst är det! Snart vår! Wohoo. Eller som Romina hade sagt: "Jubel!" NOG, nu plugga.








Bild på mig och Jennifer från när jag blev jäääättefull och hamnade i fyllecell. Det var de gamla goda tiderna i Söderköping :)

onsdag 18 februari 2009

På igen

Jag försökte träna i måndags. Jag sprang. 2 km, sen orkade jag inte mer. Hade inget tålamod, ont i huvudet och mådde illa. Kanske lika bra att ge upp då.
Igår försökte jag inte ens träna, åkte hem efter att jag och Sofie försökt komma någon stans med hemuppgiften i FEM. VI gjorde första deluppgiften i alla fall :)

Idag däremot gick det bättre. Jag körde crosstrainer i en halvtimma och körde tre olika magövningar efter det. Har bestämt mig för att gå upp en kvar tidigare varje morgon och göra lite crunches, knäböj och armhävningar.

Imorgon ska jag och Signe äntligen pallra oss iväg på spinning också. Hoppas jag. Tror jag ska gå oavsett om Signe ska. Men det är ju bara som jag säger idag...

Jaja, var faktiskt jätteduktig igår. Gjorde en KS när jag kommit hem. Så nu har jag lärt mig lite i alla fall.

Haha satan, jag skriver verkligen som en kratta idag... Lägger upp lite bilder istället.

Förresten. Jag har mått illa nästan varje dag nu sedan i lördags. Har börjat märka lite tendenser till när det uppenbarar sig, men innan jag beslutar att det är så ska jag kolla upp om det KAN stämma.

söndag 15 februari 2009

Helg






















Eftersom min helg började med en ledig fredag så hör torsdagen till också.

Då var det jag som serverade på LAVA-gasquen, fy vad trött jag var. Fick man inte höra att köttet var för blodigt så fick man höra att de inte hade något vatten osv osv.
Jaja, städandet var iaf värst. Då var man både trött, hade ont i fötterna och var less på allt. Jag, Sofe, Romina och Daniel åkte hem vid ett (en timma senare än vad som var sagt). Jag fick skjuts till Danderyds sjukhus, men då var det 50 minuter till nästa buss... inte kunde man komma in i väntsalen heller. Var svinkallt för mig som inte hade vare sig mössa eller långärmat under jackan. Till slut gav jag upp och vinkade till mig en taxi. En asschysst chaffis som pratade på om sin lägenhet i Grekland. Så ska en taxi-chaufför vara!
När jag kom hem var jag helt genomfrusen, men tur som jag har hade ju andreas värmt upp sängen åt mig :)

På fredagen skulle jag egentligen tvätta, men Andreas var jättesnäll och gjorde det åt mig. Jag å andra sidan sov till tolv. Sen åt jag lite frukost, Andreas åkte till skolan och jag spelade the sims en liten stund. Sen fixade jag tvätten som Var lite fuktig, hängde upp på stolar, vek och la på rätt plats etc. Sen blev det dags att duscha, fixa håret och sminka mig. Åkte in till skolan och gick på årets SquVALp-skifte! En riktigt rolig kväll med mycket öl, lite gin, lite gelly-shots, punch, OP osvosv. Tur för mig att jag tog sista tåget hem. Blev förövrigt utsatt för ett lite Facebook-attentat. Att man aldrig lär sig...
Dessvärre blir jag ofta utan omdöme och så även den här gången. Blev ledsen på Andreas och låg och storgrät i sängen i en halvtimma medan jag sa "Förlåt, förlåt". Sen mådde jag illa, men till slut somnade jag.

Lördagen började med lite vatten vid sex och fortsatte senare först vid tolv. Vaknade av att Andreas försökte smyga iväg till ICA för att köpa Alla hjärtans dags-godis till mig. Så han slapp. Vi tog en skön promenad i det fina vädret, men på ICA på vägen tillbaka mådde jag illa igen. Sen mådde jag illa hela dagen. Usch. Bakfylla? Det trodde jag då.

I morse vaknade vi vid tio, då det skulle vara fint väder idag också tänkte vi ta oss ännu en skön promenad, men solen sken med sin frånvaro. Illamående kom tillbaka. Jag tror på allvar att Signe har smittat mig. Först med huvudvärk, och nu med illamående. BLÄ! Jag som hade tänkt plugga mekanik hela dagen. Har inte mått tillräckligt bra för det tyvärr.
Förhoppningsvis mår jag väl bättre imorgon och kan plugga hela förmiddagen. Men med min otur är det väl inte säkert...

lördag 14 februari 2009

Utmaning

Okej, bara för att Matilda utmanade mig så... :)

Gå till mina bilder, sjätte mappen, sjätte bilden och ladda upp.

Blev en bild från nyår på Filip när han var med på SU's hemsida.

Ja, sen ska man utmana sex personer också. Men jag vet inte så många så jag skiter i det helt enkelt :P

tisdag 10 februari 2009

Kissemiss


Här är då kissen Melker... Bilden har jag lånat lite sådär från Blocket-annonsen. Snart kommer vi få fler bilder hoppas jag.
Han ser väldigt stor ut på bilden, men han fick plats i min handflata, väldigt lite krabat det där :)

måndag 9 februari 2009

Hål


Nu har jag tre färre hål. Tog ledigt hela dan, kunde ju inte äta förrän vid tre när bedövningen släppt. Den tog rätt bra förövrigt. Kunde inte prata på någon timma...
Lite fattigare också, men det är sånt man får ta.

Klippte luggen i morse också. Den var väldans lång och bångstyrig innan.





Sneplutt

söndag 8 februari 2009

Slöis

Idag gick jag upp nio, Signe och jag hade nämligen bestämt oss för att träna. Men hon har ju nåt jäkla skit, så hon får ont i huvudet typ varje dag. Så det blev inte av tyvärr :( Jag var för trött för att orka åka in själv också...
Upptäckte dock att det är bodypump imorgon vid 5, blir nog det istället.
Aja, den här dagen har varit slapp. Efter lite slöande, brödbakande och dammsugande gick jag och Andreas till Statoil för att hämta ut paketet från Djurmaxi.se. En elementsäng, en pingisboll, två kattmynta-leksaker, en kattlåda, en spade och en transportväska. Asabra att ha om en sisådär 5-6 veckor. På vägen till Statoil var det en gubbe som frågade vart vi skulle. "Statoil" svarade jag. Då började han mumla någonting om var det låg. Nähä, som att vi inte visste det... Iofs tror jag han trodde att vi var på väg in på någons tomt eftersom jag gick på insidan om honom på trotoaren. Men jag sa ju bara som det var...
Efter Statoil handlade vi lite, gjorde en god soppa, några laxsnittar och kikade på film (Tropic Thunder). En rätt okej film faktiskt.
Sedan har jag mest suttit framför datorn och spelat The Sims... Haha, asakul ju.

Tror det blir mer plugg imorn faktiskt. Hade egentligen tänkt att åka till Täby Centrum med Andreas och växla in lite pengar, men vi får se om jag hinner det. I värsta fall får vi väl ta det någon gång i veckan.

Nu äre sängen som gäller för min del!!

torsdag 5 februari 2009

Melker

Igår fick jag och Andreas turen på vår sida... I förrgår kväll såg jag en relativt ny annons på blocket. Tre små Cornish Rex-ungar skulle bort. 4000, ingen stamtavla. Vi vill ändå inte ställa ut, så det spelade inte oss någon roll.
Igår vid halv elva ringde Andreas. Hon svarade inte, men han talade in ett meddelande till henne. Några minuter senare ringde hon upp, vilket ledde till ett besök. Vi blev kära i de små och bestämde oss för en av dem :) En liten kille som av henne kallas Dexter JR Döpt efter denne härlige man... Eftersom vi inte vill bli påminda om en seriemördare när vi pratar om/med kissen så bestämde vi oss för att byta namn på honom.
Vi hade några olika förslag, men inget som båda gillade förrän Andreas kom på idén att döpa honom till Melker. Jättebra ju!
Tyvärr är inte Dexter JR aka Melker tillräckligt gammal än, så först om 6 veckor får vi ta hem honom. Snacka om att jag längtar!

tisdag 3 februari 2009

Dyrt besök

En olycka kommer sällan ensam...
Nätack, jag har märkt det.
Var allmänt nere igår pga kattuppfödaren som vi fortfarande inte har hört ifrån. Så idag var det dags för tandläkaren. Jag är väl medveten om att det inte är billigt. Däremot var jag INTE medveten om att jag skulle ha sex(!) hål... Det är inte sant. 5000:- kommer försvinna för mig de närmsta veckorna. Jippi. Jag som tycker att jag tagit väl hand om mina tänder också. Har borstat med eltandborsten två gånger om dagen osv. Det räcker tydligen inte.

måndag 2 februari 2009

Trälit dö

Alltså jag blir så irriterad ibland, eller snarare ledsen. Jag som var så glad förut :/

Idag har jag skrivit ks i Strömningsmekanik. Det kändes faktiskt som att det kan ha gått bra, men man ska ju inte ta ut segern i förskott. Det vet jag mycket väl...
Efter ks:en blev det träning för mig och Signe. Först satt det en kille i 13-14-årsåldern i omklädningsrummet, why?! Sedan så var alla löpband upptagna, men vi lyckades stirra bort två personer.



Det som gör mig irriterad är att vi egentligen ska åka och titta på katt imorgon kväll. Men vi har inte fått tag på uppfödaren, så det kommer antagligen inte bli imorn. Jag hoppas verkligen att det blir snart. Är så kär i ena lilla kissen...

Ikväll har jag faktiskt kommit i säng tidigt! Kors i taket! Ligger redan i sängen. Min kropp behöver nog lite mer vila än den får. Dessvärre hinner jag inte vila jämt :/

söndag 1 februari 2009

Pengar

Jag som tyckte att jag hade maaaassa pengar. Jag tänkte ju faktiskt gå till optikern och beställa tid för synundersökning och eventuellt köpa nya glasögon. Men jag ska till tandläkaren på fredag, och kissen kostar en del. Så det där med att se bra, det får helt enkelt vänta lite.
Dock inte längre än till slutet av februari, då kommer jag definitivt att ha råd :)

Kattgrejer

Jag följde med Andreas till Täby centrum idag, precis som planerat. Dock hade de ingen sele som vi ville ha. Bara tunna saker, och det känns bättre med en lite bredare. Men de skulle ta hem en och höra av sig när vi kunde komma och hämta den, så vi väntade med att köpa någonting alls. Förhoppningsvis så har vi ju inte fått hem katten förrän vi fått hem sakerna.

Men nu är det lite körigt. Ska brygga lite kaffe, sätta tulpanerna i vatten och sen rå-plugga!