torsdag 30 juli 2009

Styrketräning

Sötaste katten ever :)

Igår spelade vi ju lite fotboll igen med Ulf, Olof, Pinnen och Jonas. Det är så härligt att ta ut sig på något som är så pass roligt.
Efteråt bakade jag en blåbärspaj och blåbärsmuffins som vi smaskade på medan vi spelade kort.

Idag tog jag och Andreas en tur till gymmet efter att jag slutat jobbet. Mer om träningspasset på min träningsblogg.

Idag kändes det verkligen som att dagen flöt på bra. Det kändes aldrig så långtråkigt som det annars kan göra.
Imorgon är det dags för jobb igen, men sen är jag ledig en dag, jobbar på lördag och är ledig i minst en vecka efter det. Ska bli skönt med lite andra aktiviteter.

Om det är fint väder på lördag åker jag nog till Österskär och solar. Dvs om jag inte mår allt för dåligt...

Jag vill ha!


Den här fiffiga kroken heter Gripstars och vore perfekt för mig som inte orkar vissa tyngder pga händerna. Jag tänkte börja med att köpa ett par vanliga handskar bara för att se om det hjälper. Annars kommer ett par gripstars inhandlas.

onsdag 29 juli 2009

Pepp pepp


Alltid bra med en peppande bild...:)

På jobbet igen


Så här ser jag ut idag på jobbet. Det är synd att jag står upp så pass mycket som jag gör, annars skulle jag ta på mig ett par fina pumps till min kjol för en fulländad outfit. Ikväll blir det fotboll utanför vårt hus. Alltid skönt med träning som egentligen inte är träning utan umgänge.

tisdag 28 juli 2009

Dynamitharry former known as Bagheera (Bagge)

Vi ska få tillökning i familjen :)

Kärlek på hög nivå


Nu har andreas och jag precis varit i gustavsberg och tittat på en katt! Vi ska köpa en liten harry som kan hålla Skrållan sällskap:) han var jättesöt. På vägen hem stannade vi vid vattnet och njöt en stund. Det här är på riktigt för evigt.

Mina skor


Det här är mina absoluta favoritballerina just nu. Köpte dem för 99kr på hm.

På jobbet


Har precis sopat och skurat golvet i butiken. Nu ska jag invänta kunder, småplocka och ha en bra arbetsdag. Efter jobbet ska jag och andreas iväg på en grej... Vad får ni veta efteråt;) den här veckan jobbar jag idag, imorgon, på torsdag, fredag och söndag. Blir skönt med lite extra pengar i slutet av augusti. På fredag väntar förresten den omtalade balkongfesten hos olof och veronica, och imorgon ska vi spela fotboll igen:) en bra vana.

måndag 27 juli 2009

Vunnen vara!


Van budgivningen på den här fina klänningen. 80 kr blev priset, mycket bra! Nu hoppas jag att det sitter bra också. Annars får jag sälja vidare. Men tror inte det ska bli något problem.
Tror förresten att jag ska ha en storröjning i min garderob snart och sälja ut lite klänningar som inte används längre :)

Kvällsavslappning

Nu har jag och Andreas kommit hem och ätit efter ännu en träning på KTH-hallen. Mer om den finns på min träningsblogg.

Nu slappar jag i soffan framför en Beck-film som man sett hundra gånger innan...

Klänningen som jag skrev om i ett inlägg tidigare fick jag inte, förlorade med 2 kr... men nu budar jag på en annan liknande :) Den budgivningen är slut om en kvart... håll alla tummar ni har!

Solen!


Jag ligger ute i solen och har det skönt. Äntligen är solen tillbaka. Hoppas den stannar ett tag. Andreas och jag var nyss ute och plockade blåbär. Fick ihop en liter i alla fall.

Budat

Jag har precis budat på en otroligt snygg klänning på tradera. Bjöd 250 kr för den här fina saken

Bild lånad från tradera.se

Jag tror inte jag kommer få den, men man vet aldrig, och det kommer ju fler chanser :)

söndag 26 juli 2009

Styrketräning för Henne


Nu har jag precis gjort några tester ur en bok som jag verkligen kan rekommendera. Den heter Styrketräning för Henne och är skriven av Elin Sundell.

Lite mer om testerna och mina resultat av dessa finns att läsa på min träningsblogg.

Söndag - vilodag

Japp, äntligen ledig. Har inte jobbat jättemycket, men nästa vecka blir det desto mer.

Igår kväll ägnade jag mig åt tjejfilm, -bok och lite godis medan Andreas var på Jakobs svensexa som tydligen ska ha varit väldigt lyckad. Kul!
Boken som jag precis läst ut heter Stjärnfabriken och är skriven av Naylor och Hare. En lättsam chick lit utspelad i Hollywood.
Sen tittade jag på Djävulen bär Prada som var bra, men jämfört med En Shopaholics Bekännelser, ingenting att ha :)



Insåg nyss att jag är riktigt sugen på en Guitar Hero/Singstar-kväll snart. Var ett tag sedan sist. Får bjuda in Signe, Therese, Anna, Malin och Romina så fort alla är tillbaka igen!

lördag 25 juli 2009

På väg till jobbet


Det är ändå rätt drygt nu när roslagsbanan är ur trafik. De helger jag börjar jobba 10 måste jag åka tjugo i 9 hemifrån. Just nu står jag vid danderyds sjukhus och väntar på tunnelbanan. Jag kommer vara framme ungefär 20 över 9, och då har jag tagit en så sen buss som möjligt... Aja, jag tror det kommer bli en bra dag. Gårdagens avslut har smittat av sig på dagens början:)

Friday night


Ikväll var en riktigt trevlig och rolig kväll.
Vi har spelat fotboll, först med en relativt mjuk plastboll, jag, Andreas, Olof, Ulf och Veronica. (Jag höll på att skriva Olofs namn först, men då kan man ju tro att han är viktigare för mig än Andreas...). Sen kom det några ungdomar och barn som vi spelade med. Då använde vi en wedi (riktig) fotboll. Snacka om att jag kommer ha träningsvärk i benen imorgon.

Efter fotbollen gick vi in för att duscha och spela lite spel. Hade verkligen jättetrevligt. Andreas (jag?) kunde omöjligt ha bättre vänner!

Nästa fredag blir det om möjligt ännu bättre. Då är det nämligen dags för Olof och Veronicas omtalade balkongfest. Ser verkligen fram emot den. Det kunde inte passa bättre med datumet heller. Jag jobbar på fredag men är ledig lördag, så jag kan sova läääänge, sen jobbar jag i och för sig på söndag och åker iväg till Kapellskär på måndag, men det kan man ignorera än så länge.


Det känns faktiskt som att jag kommer kunna komma igång ordentligt med träningen igen innan skolan börjar också. Blir antagligen fler fotbollskvällar, och gårdagens gymbesök gav mig mersmak av styrketräning.

Nu ska jag och Andreas gå och lägga oss. För mig väntar jobb och Andreas ska iväg på andra "festligheter" ganska tidigt.

Godnatt!!

torsdag 23 juli 2009

Confessions of a shopaholic

Har precis tittat klart på en underbart bra film. Confessions of a shopaholic ni som inte sett den och som gillar filmer av typen Sex and the City måste se den!!

Förut var ju jag och Andreas iväg till gymet och tränade. Det blev ett långt och skönt träningspass för överkroppen. Mer om det går att läsa på min träningsblogg.

Nu ska jag strax lägga mig i sängen så att jag är utvilad inför morgondagen som kommer bestå av jobb och fotboll :)

Up up and away

Nu har Andreas och jag suttit och slappat framför två House-avsnitt till frukost. Blev en liten sovmorgon i morse, vaknade vid åtta, men kom inte ur sängen förrän halv tio.


Nu ska vi bara göra oss iordning och sen ska vi åka in till KTH-hallen och träna på gym för första gången på otroligt länge för min del. Ska bli skönt att få ta ut sig lite igen.


Imorgon blir det jobb igen och även på lördag. Men sen är jag ledig söndag och måndag, så jag hoppas på fint väder någon av de dagarna. I såna fall blir det nog en skön tur till Österskärs havsbad för att bättra på brännan ytterligare :)

onsdag 22 juli 2009

En ganska så skön dag


Idag åkte jag till Sofie för att hänga lite i hoodsen i kungshamra. Vi solade, spelade guitar hero, kollade på tyra banks show och gick till konsum. En rätt skön dag faktiskt. Fick god wok av henne också.

Nu har jag precis sorterat bland alla tidningar jag äger och kastat en hel del. Andreas är nämligen hos Jakob. Så jag har en kväll själv med Skrållan. Skrållan är förövrigt riktigt jobbig till och från. Mest till. Hon är uppe på diskbänken hela tiden. Då skäller jag på henne, men sen får jag dåligt samvete... Gah! Den katten behöver verkligen en kompis. Och sedär ja, Andreas och jag kikar faktiskt runt efter en liten killkatt som ska göra henne sällskap om dagarna. Vi har till och med kommit på ett namn till den...

Nu ska jag planera lite inför morgondagens träning på gymet :)

tisdag 21 juli 2009

Ice Age 3 3D

Andreas och jag kom hem för ungefär en halvtimma sedan från stan. Vi såg Ice Age 3 i 3D på sergelbiografen.
Jag kan verkligen rekommendera den, den var riktigt rolig.



Idag hade vi besök av mamma, pappa och Ludwig, vi åt Caesarsallad med halloumi till. En god och stärkande lunch som behövdes då vi bara hade ätit frukost fram till klockan tre ungefär...

Nu ska jag gå och lägga mig, läsa lite kanske. Imorgon blir det nya äventyr med Sofie =)

Jag har världens sötaste katt


Här kommer en ganska gammal bild på min egna fina lilla kissekatt!

måndag 20 juli 2009

Saknar som en tok


Idag var det segt på jobbet. Det var den längsta jobbdagen sedan förra sommaren, inte så lång jämfört med andra jobb, men det är rätt drygt när man inte har så mycket kunder.
I alla fall så känns det rätt tråkigt att vara hemma i Sverige med tanke på att man för bara ett par dagar sedan befann sig i paradiset - Bella Vista.
Men jag ska väl inte klaga. Snart blir det kanske bättre väder och nästa vecka blir det balkongfest hos Olof och Veronica :D

söndag 19 juli 2009

Skönt med cykeltur


Idag åt jag och Andreas en ganska sen frukost jämfört med den senaste veckan. Efter frukost begav vi oss på cykel till Täby Centrum för att fixa ännu ett glas från McDonalds. Haha de vet hur de får kunder...
Med andra ord har vi i alla fall förbränt det mesta med cyklingen :P

Nu sitter jag i soffan och tar det lugnt. Jag saknar Frankrike och alla aktiviteter en hel del, men det är alltid skönt att komma hem. Och jag saknade Skrållan väldigt mycket när vi var ifrån henne.

Imorgon väntar jobb igen, sen är jag ledig till fredag.

lördag 18 juli 2009

Hemkommen från en skön semester

Ja, nu sitter jag hemma i soffan i Täby Kyrkby igen. Det var riktigt skönt att vara på semester utan internet. Har bara slappat och knappt använt telefonen.
Om det inte vore för Skrållan hade jag kunnat stanna några veckor till.

Lite bilder från den härliga tiden på Bella Vista:

Jag och Andreas i Zürich där vi mellanlandade i 5 timmar

Jag i Zürich

Flygturen från Schweiz till Frankrike var fin

Utsikten från Bella Vista var underbar!!

Det var ca 28 grader i poolen, ändå ganska svalkande

Jag framför de snygga båtarna i Monaco

Jag beskådar utsikten från Cabris

"Slit och släng"-jorden

Jag och Andreas på stranden i Cannes (precis nedanför filmpalatset)

söndag 12 juli 2009

Så vackert...

Fixat och donat


Nu är nästan allt packat, naglarna målade, passen framtagna och humöret på topp. :)

lördag 11 juli 2009

Äntligen träning igen!!

Det går så lång tid mellan träningspassen just nu att jag mår dåligt av det. Men jag ska försöka kicka igång det igen. Idag blev det löpning/promenad och sen one hundred push ups. Ligger efter som bara den med båda sakerna, men jag känner mig i alla fall lite bättre än första passet... :)

Nu ska jag duscha och ta på mig något snyggt till kvällens spel.

Later:

Hann inte fixa klart med inlägget innan vi åkte. Nu är jag trött och kommer nog sova riktigt gott... imorn väntar en hel del fix... =)

För sent


Jag kan inte somna. Andreas var jättetrött och slocknade direkt. Jag kan inte få en blund. Så jag passar på att kika på höstkläder i ellos-katalogen. Ellos har förresten blivit mycket bättre enligt mig. Hittade den här klänningen som jag med stor sannolikhet kommer äga i höst... :)

Glada fötter

En gammal bild på Maria, mig och Annie på Marcus 20-årsfest.

Nu har Andreas och jag precis tittat klart på Happy Feet, en riktigt gullig film, men inte alls så rolig som så många påstår.
Vi har faktiskt städat hela lägenheten idag också. Så mamma, hälsa pappa att det nu är mindre stökigt än hemma hos Ludwig, vi har till och med burit ner massa saker i förrådet.

Imorgon ska vi skjutsa Filip och Skrållan till Arholma. Kommer bli tomt utan den lilla missen i över en vecka... Men jag hoppas att våra aktiviteter kommer göra att jag inte tänker på det :)

Nu ska vi nog sova så vi orkar upp i morgon bitti.

Förresten, köp ALDRIG det nybakade brödet på ICA stop i Täby. Det var en kärring (hon var det, då får man säga det) som klämde på just den brödbiten vi stog och funderade över och sen på de andra också. Hennes följeslagare gick och lämnade tillbaka en trasig chipspåse och tog en ny istället för att lämna in den i kassan.
Förresten trodde nog den första att hon var nån slags kändis, gick omkring med solglasögon inomhus klockan 9 på kvällen.

Nåja, Godnatt!!

fredag 10 juli 2009

Städdag hos oss

Igår fick vi inte mycket gjort vad det gäller städning. Jag var tvungen att åka till Täby Centrum för att hämta ut mitt pass, och vi passade på att göra lite annat nyttigt när vi ändå var där. Sen var vi hos Jakob och Heidi på kvällen och spelade spel.

Men nu sätter vi igång städmusiken och gör ett ryck!


torsdag 9 juli 2009

God morgon!


Det är så himla mysigt att ligga i sängen bredvid den man älskar och höra regnet smattra mot fönstret. Idag ska jag och andreas äntligen få det rent och fint här. En riktig städdag ska det bli. Nu kom min söta lilla katt och lade sig på min mage också. Livet är bra.

onsdag 8 juli 2009

Färjan gick precis


Nu sitter jag och andreas i vaxholm under ett träd pga regnet. Äter chokladpudding och Muffins :)

Ute och åker


Andreas och jag tar en tur till vaxholm efter att vi lämnat in filmen vi tittade på igår:)

Test


Det ska ju funka!

Sola, städa eller träna?

Idag är första lediga dagen på min semester. Undrar var jag ska göra... egentligen borde jag städa, det finns inte en ren yta i lägenheten känns det som. Men eftersom det inte blev nån träning igår (regn) borde jag träna. Tror i och för sig inte att jag kommer ha samma disciplin att springa hela sträckan utan Andreas, så det får bli nåt annat än löpning helt enkelt. Något som jag däremot verkligen vill göra är att sola. Åka till Österskärs havsbad och bara ha det skönt. Men solen kommer inte hålla i sig så länge till om man får tro SMHI rätt... Fast enligt dem regnar det just nu också.
Annars kan jag ju alltid sitta här och vela och inte få nåt gjort. Som vanligt vill säga.

tisdag 7 juli 2009

Änteligen har de ankommit

Idag kunde jag äntligen hämta ut mina sandaletter från Haléns. Första paret jag fick hem var för små, det andra paret trasiga, men nu så! De är hela, de passar och de är riktigt snygga. Ett par så sköna skor för 149:- känns helt enkelt som det perfekta kapet. I väntan på en stor rikedom ligger alla mina kläder i den prisklassen.


Haléns bild

Sista jobbdagen

Idag jobbar jag. Imorgon är jag ledig. Sen är jag ledig ända tills vi kommer hem från cannes igen. Det är riktigt skönt. Inte så farligt att jobba heller, det är ändå inte superväder. Det enda jag skulle kunna göra istället är väl att träna. Det ska vi ändå göra ikväll. Vi ska springa 2,5+1,125:) innan sommaren ska jag orka 5 km under halvtimmen.

söndag 5 juli 2009

Home sweet home

Den passande rubriken skulle kunna ha använts både i fredags och idag. Än så länge är Valdemarsvik fortfarande hem-hemma, dit kommer jag alltid återvända, men det är i Täby som jag har mitt liv.

I alla fall så är det skönt att vara tillbaka igen. Just nu sitter jag och Andreas och tittar på The Perfume, en riktigt bra film!

Får ta summeringen av helgen lite senare, under tiden kan ni läsa berättelsen ur Signes perspektiv.

fredag 3 juli 2009

Valdemarsvik och karnebåtfestival

Bild från förra årets karnevalståg
Nu ska vi bara packa väskorna, vattna blommorna, ta katten under armen, svänga förbi i Solna och sen är det färd mot Valdemarsvik som väntar. Idag började nämligen den årliga karnebåtfestivalen. För oss blir det bara utgång imorgon kväll efter (förhoppningsvis) några lata timmar på stranden. Ikväll ska vi nog bara ta det lugnt, kanske tar en tur ner och kikar lite (åker karuseller och äter karameller).





Jag är jätteglad över att Jocke och Signe ska med. Jag och Signe har sagt varenda år sedan vi lärde känna varandra att hon skulle hälsa på mig hemma i Valdemarsvik, men det har inte blivit av förrän nu.

Sommarkurs - check!

Nu är jag äntligen klar med sommarkursen. Fick inte full pott på studiebesöken, så för att slippa skriva tentan var jag tvungen att gå på en föreläsning till. Det fixade jag idag när vädret ändå var tråkigt.

När jag skulle hem från KTH hade jag ganska mycket otur. Först var det 12 minuter till nästa tunnelbana mot Mörby Centrum (bushibuu, men det är jobbigt!!), när jag sedan kom till Danderyds sjukhus fanns inte ens en buss mot täby kyrkby med på tavlan, så jag tänkte ta ersättningsbuss till mörby station och åka roslagsbanan hem, men den bussen kom aldrig. Då gick jag mot de andra bussarna i alla fall. Då var det ungefär 5 minuter till nästa buss, den kom efter kanske 8 minuter (det är första stationen på linjen). Det var en ny buss, men utan AC. Tyckte bussfärden gick otroligt snabbt utan många stopp, jätteskönt, äntligen ett slut på min otur! Men nehej, då insåg jag att busschauffören hade kört på motorvägen istället för att åka av på småvägar, vilket ledde till att vi var tvungna att vända och åka tillbaka... till råga på allt funkade inte SL:s hemsida, så jag kunde inte kolla realtidsinformation för bussarna... Blä.



Nu är jag i alla fall hemma igen, riktigt skönt.



Igår var jag, Malin och Signe i Österskär och solade och badade. Det var så himla skönt, men jag inser nu att det kanske var dumt att bara ta med solkräm med lågt skydd. Har ganska ont på ryggen idag. Men brun har jag blivit i alla fall :)



Bild från förra året på Arholma

onsdag 1 juli 2009

Jobb jobb

Idag blir det jobb igen. Började dagen med att dammsuga hela lägenheten. Det blir så otroligt smutsigt när man har en katt. Kattsant överallt. Men jag dammsuger hellre tre gånger i veckan än gör mig av med min Skrållan.
Om en timme åker jag till jobbet. Sista jobbdagen den här veckan. Ska bli skönt att ha det gjort. Sen jobbar jag på måndag igen. Behövs lite extra pengar, så det gör mig inte alls mycket att jag måste jobba. Eller jo, hellre hade jag legat på en strand hela dagarna, men idag är det ju ändå inte jättesoligt.

Ikväll blir det till att tvätta det enorma tvättberget som vi har i vår ägo. Tror faktiskt att jag ska handtvätta också. Eller köra en maskin med handtvätt. Eller både och. Var så länge sen jag gjorde det...
Sen ska jag och Andreas ut och springa igen. Ikväll har jag tänkt klara hela 2,5:an. I såna fall blir det 2,5:an och 1,25:an nästa gång :)