måndag 31 augusti 2009

Jag vill träna!

Jag blir så rastlös när jag är för sjuk för att träna men tillräckligt frisk för att inte kunna sova hela dagarna. Det känns som evigheter sedan jag tränade sist. Vill bara ge mig ut på en morgonlöprunda, ett hårt eftermiddagspass på gymet eller en rolig fotbollsmatch med "de andra".
Men förhoppningarna ligger vid att jag ska ta ett lugnt pass på gymmet imorgon efter skolan och sedan förhoppningsvis kunna köra ordentlig kondition nästa vecka.

Nåja, nu ska jag iväg till ICA för att köpa lite grejer som behövs till morgondagens lunch: kantarellpasta! Fick ju massa kantareller av mamma och pappa igår. Inget snack om saken att det är skogens guld!

Återkommer senare.

söndag 30 augusti 2009

Bröllopet i bilder

Nu har jag fifflat lite med min dator och insåg att det var windows live messenger som förstörde den, så nu lever jag utan det Antagligen var det nåt virus som låg och lurade.

I alla fall kommer det några bilder från Mathias och Catharinas bröllop som vi var på igår.


Best man, brudgum, brud och brudtärna:

Säkerhetsanvisningar för festen

Jeopardy

Tomtenissar

Jag och Veronica

Jag i hjärtat gjort av marschaller

Andreas i samma hjärta


Jag i Andreas slips som hårband

Dalahäst


Det står en stor dalahäst på ica. Idag har jag och andreas tillsammans med några andra haft lite kräftskiva. Älskar det verkligen, riktigt gott. Sedan har vi städat garderoberna och ska fixa till lite här hemma. Bilder från bröllopet kommer. Ska bara få min dator att fungera igen. Det börjar bli dags att köpa en ny tyvärr.

Jättevackert hjärta


Utanför djursholms slott har de gjort ett hjärta av marchaller:)

lördag 29 augusti 2009

Redo för bröllop


Nu är jag redo för att åka på bröllop på lidingö och avsluta det på djursholms slott. I väntan på att det ska bli dags att åka ska jag spela lite guitar hero:)

fredag 28 augusti 2009

Förnyelse

Igår var jag ju som sagt och klippte mig, det var verkligen behövligt. Nadia på Bobbys Hårstudio gnällde lite på mina slitna toppar som följer av dåliga hemmablekningar.
Nästa gång det ska bli blekning av håret ska jag nog ta mig till en frisör och få det fixat. Färgning tror jag att jag ska klara själv, och hädanefter blir det att hitta rätt färg och sedan bara färga utväxten så jag slipper få det konstiga håret jag hade i vintras.

I alla fall. Min frisyr liknar den Paris har på den här bilden:
Mitt är uppklippt i nacken och jag har en virvel i pannan :P

onsdag 26 augusti 2009

TV, snart singstar?

Idag har jag och Therese tagit en repa på stan. Vi började i sergelgången, tittade på skor, på hm, på pocketshop och lite annat. Sedan gick vi till Waynes coffee och tog en mysig fika. Efter det gick vi ner på Lagerhaus och hittade grejer. Therese köpte ett diskställ och jag köpte två jättesnygga tvättkorgar som passar bra i sovrummet. Nu måste vi bara sälja skrivbordet så de får plats också...

Ska fixa bilder på dem när jag fixat iordning lite i sovrummet (läs: när Therese åkt härifrån).


Nu sitter jag och Therese och glor på TV, men snart blir det nog lite singstar tror jag. Eller kanske guitar hero... :D


Imorgon ska jag förresten till min favorit-Nadia och klippa mig. Ska bli skönt, var ett tag sedan jag klippte mig nu :)

Såhär såg jag ut efter senaste frisör-besöket. Får hoppar jag blir lika nöjd imorgon, men det tror jag =)

Therese är här!


Och igår träffade jag anna och daniel, Romina och alex och signe också! En bra dag med andra ord. Therese och jag lyckades pricka in den bussen som gick när det regnade som mest, så vi är ganska blöta nu.

måndag 24 augusti 2009

Tentan skriven


Nu har jag skrivit klart tentan i mekanik. Det är tyvärr svårt att säga om det gick bra eller inte. Det är jobbigt med mekanik, för det är så många olika examinatorer som kan ha skrivit tentan, och då blir de olika. Men det kan ha gått vägen också, så jag ska inte deppa ihop. Idag kommer ju therese också, då kan man inte vara ledsen:)

söndag 23 augusti 2009

Sötnosar


Harry och Skrållan skedar:) imorgon kommer min favorit-therese till stockholm igen. Hon ska bo med mig och andreas den första veckan. Ska bli så roligt!

lördag 22 augusti 2009

Nu blir det väl ändå inte värre?


Varenda dag som gått nu har jag tänkt att det värsta sjukdomsstadiet måste vara över. Men det blir bara värre och värre. Idag har jag huvudvärk, ont i halsen, värre hosta än tidigare och är riktigt trött, lättirriterad och grinig. Riktigt jobbigt. Till råga på allt måste jag även plugga riktigt hårt idag och imorgon inför min tenta på måndag. Drygt är vad det är. Som tur är har jag världens bästa pojkvän och katter som hjälper mig.

fredag 21 augusti 2009

Skor





Jag är riktigt sugen på att köpa nya skor. De här som kommer från Skona Mig har jag pratat om förut, och jag är fortfarande lika kär i dem...

Nu ska jag sova och hoppas på att halsen blir bättre snart :(

torsdag 20 augusti 2009

Sjuk


Har inte skrivit här på ett tag. Anledningen är att jag har haft en hel del att göra i skolan, har pluggat och fixat, plus att jag blivit lite sjuk. Jag har haft ont i halsen sedan i söndags och har även ont i huvudet idag. Så när jag kommit hem om dagarna har jag direkt gått och lagt mig. Jag har verkligen tur som har andreas som hjälper mig med mat och annat. Nu ska jag ta en liten nap och hoppas på att jag mår bättre sedan.

måndag 17 augusti 2009

Kaffe


När man börjar på kth får man lära sig en sak: kaffe är den överlägset bästa drycken. Det är perfekt att börja en lång dag med många föreläsningar med en kaffe, ta en kopp kaffe när koncentrationen tryter efter flera timmars plugg.

söndag 16 augusti 2009

Fräs och morr

Bröllopet igår var jättefint. Heidi hade en riktigt snygg klänning som en bekant till henne hade sytt upp, och Jakob hade vit kostym med röd väst under.
Vädret kunde inte ha varit bättre tajmat heller, sol hela tiden tills det var dags för oss att gå in och äta. Perfekt.
Dock blev det en lugn kväll för mig, för idag åkte vi till Värmdö för att hämta hem lilla Harry. Skrållan är inte jätteförtjust i honom, men hon verkar acceptera honom mer och mer, så det ska nog bli bra tillslut i alla fall.

Lägger upp lite bilder från bröllopet och på Harry och Skrållan senare.

lördag 15 augusti 2009

Redo


Det gick jäkligt snabbt för mig att fixa mig idag. Ovanligt, var klar redan en timma innan bilen anländer.
Jag tycker att klänningen ser bättre ut på mig. Jag hade egentligen tänkt ha ett par rosa skor till klänningen, men de passade inte så bra tyvärr, de här får duga. Jag tar med mig ett par ballerina också ifall jag skulle få ont i tassarna.

Både skorna och klänningen kommer från Haléns medan boleron kommer från gina tricot.

Bröllop


Jag har precis målat naglarna och ska strax gå och ta en dusch och göra mig iordning för dagens bröllop. Slänger upp en bild på klänningen igen.
Kommer lägga upp bilder från bröllopet senare, tror att de bilderna kommer göra klänningen mer rättvisa...

fredag 14 augusti 2009

Söndag is best day


På söndag ska vi åka och hämta harry. Skrållans nya lillebror. Inte egentligen, men i vår familj blir han det. Jag ska köpa lite nötter och torkad frukt till kvällen. Ska bli riktigt gott. Mycket fräschare än godis och chips också. Nu slutar jag snart jobbet. Woho.

Bröllop imorgon


Imorn ska jag och andreas på jakob och heidis bröllop. Igår kväll var jag tvungen att testa klänningen jag har tänkt att jag ska ha, och den blir jättebra. Får hela tiden för mig att den är jätteful, men så fort jag tar på mig den inser jag att den är jättefin. Anledningen till att jag tror att det är ful måste vara att tjejen som har på sig klänningen på bilden jag har ser så blek och tråkig ut. Tur att jag varken är blek eller tråkig...

På jobbet


Idag jobbar jag. Helt okej hittills. Det har varit ganska många kunder. Ikväll blir det fotboll om vädret tillåter. Blir med ändra ord en hel del träning den här veckan också. Nu ska jag titta lite på mekaniken medan jag väntar på fler kunder.

torsdag 13 augusti 2009

Regn


När vi var påväg till gymet regnade det så jäkla mycket att det klafsade om mina skor och droppade om håret när vi kom fram.

Både jag och Andreas var trötta och hungriga, så det blev en kort träning. Jag sprang bara 14 minuter på löpbandet, körde biceps, mage och avslutade med crosstrainer i 4 minuter. Det var riktigt skönt att komma hem och ta på sig varma kläder.

Nu har vi suttit och slappat lite framför tv:n och alldeles strax blir det sängen. Den lockar riktigt mycket.

Träning igen

Nu har jag skrivit ut gamla KS:ar. För hur mycket jag än försöker hitta alla svar till gamla tentor i mekaniken så går det inte utan sidhänvisning... nu har jag i alla fall så jag kan plugga duktigt ikväll och imorgon. Imorgon är det förresten jobb som gäller igen. Bra med lite extra pengar.

Snart ska jag iväg och träna igen också. Det är verkligen underbart att ha kommit igång med det igen. Jag får så otroligt mycket mer energi. Är inte alls lika morgontrött nu. Härligt!!

Nu ska jag sticka iväg!

tisdag 11 augusti 2009

Segis


Allting drog ut på tiden, men nu är allt fixat i alla fall.

Grönsakspajen som jag gjorde blev förresten otroligt god! Ett GI-recept också, så tror man på sånt kan man ju säga att den var nyttig också. Det tråkiga med pajer som blir så goda är att de tar slut direkt. Har ju inte så många paj-formar tyvärr...

Här kommer receptet i alla fall:

Ingredienser

Pajdeg:

3 dl vetemjöl, (ca 180 g)
75 g smör
0,5 dl lätt kesella, 1%

Fyllning:

3 st ägg
2 dl lätt kesella, 1%
75 g fetaost
1 st vitlöksklyfta
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar

Grönsaker:

3 dl broccolibuketter
1 st purjolök, liten
1 st röd paprika
1 msk olivolja
5 st tomater, soltorkade och marinerade
10 st oliver, gärna med kärna
75 g fetaost

Tillagning

Ett bra recept på en paj som både är smakrik och relativt smal har vi fått av Inger. Så här i grönsakssäsongen kan man variera grönsakerna efter smak och tillgång. Gräddas den i mikrovågsugn krisppanna tar det ca 15-18 min.

1. Blanda alla ingredienser till pajdegen i en matberedare och kör hastigt till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar botten, 24 cm. Ställ kallt ca 30 min.
2. Sätt ugnen på 200°. Fyllning: Blanda ägg och kesella. Smula ner fetaosten. Pressa i vitlöksklyftan. Salta och peppra.
3. Grönsaker: Förväll broccoli i lättsaltat vatten ca 5 min, låt rinna av väl i durkslag. Strimla purjolök och paprika och fräs dem i olivolja några minuter. Strimla de soltorkade tomaterna.
4. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 12 min. Lägg i grönsaker, oliver, smula i fetaosten och häll över fyllningen. Grädda pajen mitt i ugnen ca 35 min eller tills den stannat och fått lite färg.

Ännu en dag med träning


Ja, idag blev det träning igen. Riktigt skönt att komma igång och låta musklerna ta i. Men jag känner att jag borde köra lite mer kondition. Som det ser ut nu har jag bara kort kondition i 10 min som uppvärmning innan styrketräningen. Men med tanke på att jag bara kör 2-split så borde jag kunna få in i alla fall ett konditionspass i veckan.. Nu sitter jag på bussen på väg hem från skolan. Ikväll ska jag städa, laga grönsakspaj, plugga och bara ta det lugnt!

måndag 10 augusti 2009

Tjejkväll


Nu åker jag snart hem till ulf för att ha tjejkväll med honom och veronica. Får se om någon mer dyker upp:) Har precis varit och tränat med sofie. Vi tog ut oss riktigt ordentligt...

söndag 9 augusti 2009

En tidig kväll


Imorgon är det slut på rast och ro. Då blir det skolan kl 8 för lite plugg och träning.
Ska bli skönt på ett sätt att komma igång igen, men självklart är sommaren riktigt härlig och skön.

Nåja, nu blir det sängen efter att jag fixat en liten fruktsallad tills imorgon.

lördag 8 augusti 2009

Skrållan lilla


Vår kissemiss har kastrerats och får därför gå runt med tratt i ungefär en vecka till. Vi får dock ta av tratten ibland så att hon kan tvätta sig överallt förutom på såret. Men hon kan minsann busa ändå. Det värsta är att det inte är lika mysigt att få en plasttratt i ansiktet på mornarna som en sträv katt-tunga.

Capoeira på stranden


Nu är vi vid österskärs havsbad. Det är riktigt skönt, och nyss fick vi en uppvisning av några capoeira-killar.

Åker och badar...


Nu drar vi snart till Österskärs havsbad för en slapp dag i solen.

fredag 7 augusti 2009

Traderafynd

De här fina klänningarna fyndade jag på tradera för en mycket billig penning. Är riktigt nöjd med köpen!

Hemma igen


Kom hem ganska tidigt idag. Skönt att ha nästan hela dagen på sig. Andreas och jag bestämde oss för att åka till österskär för att sola och bada. Men tåget gick sönder, så vi fick ta världens långsammaste buss. Men men. Imorn åker vi nog hit igen. Men lite tidigare, och med bil. Ska bli skönt med några slappa timmar i solen:)

torsdag 6 augusti 2009

Igen


Idag gör vi ingenting annat än att sitta på bryggan och ha det skönt i solen. Det här har verkligen varit en bra vecka:)

Njuter av sommaren


Så underbart. Ligger på bryggan och solar. Börjar faktiskt få tillbaka lite av solbrännan:)

tisdag 4 augusti 2009

Hattsundet


Nu sitter jag på bryggan i solen och har det riktigt skönt. Har fiskat upp en gädda och två abborrar. De blir tillsammans med lite annan fisk morgondagens lunch. Riktigt gott.

söndag 2 augusti 2009

Solen skiner och...


Självklart jobbar jag idag. Solen skiner ju... Jag har inte ett tråkigt jobb egentligen, men när det är så här fint väder skulle jag mycket hellre vara ledig och kunna åka till stranden för sol och bad. Men imorgon åker jag och några andra till kapellskär. Det blir nog en skön vecka skulle jag tro.

lördag 1 augusti 2009

Gårdagen




Som sagt hade jag jätteroligt igår. Det syns på vissa bilder också :)

Auktion

Nollegasquen förra året. Jag, Fredrik, Roger och Signe

Jag har rensat lite i garderoben och därmed lagt ut lite kläder för auktion på Tradera.
Än så länge är det bara en klänning som blivit såld, inte för en stor summa, men i alla fall bättre det än att den hänger i garderoben och tar upp plats.

Igår hade vi så jäkla roligt. Längtar till nästa gång jag får träffa alla härliga människor :)
Det var även riktigt mysigt att promenera mot bussen i en halvtimma klockan 5 på morgonen. Finns inget som är så rogivande som en tyst, sval sommarmorgon.

På väg hem


Nu har jag och andreas gått från olof och veronica till rösjövägen. Klockan är tio över fem och snart kommer bussen. Har haft en underbart rolig kväll, men det ska bli obeskrivligt skönt att få gå och lägga sig när vi väl kommer hem.