måndag 30 november 2009

Änglatofflor


Den här söta tavlan köpte vi på julmarknaden i vallentuna i lördags. Jag tycker om den jättemycket. (Trots att jag ärvt min pappas pedanta sida).

WEBAP - Wave-Energized Baltic Aeration Pump

Idag har jag gjort det jag gillar bäst i skolan. Jag har haft föreläsning och laboration i Värmeöverföring. Laborationen som tog ungefär hälften så lång tid mot den avsatta tiden var intressant och lärorik. Oavsett hur många gånger jag läst teorin bakom det förstod jag inte ens hälften av vad jag gjorde idag när jag fick praktisera det själv.
Efter laborationen visade vår laborationsassistent oss några roliga saker. Bland annat det kylskåp tillverkat av några doktorander för ett antal år sedan som ligger grund för Elektrolux's kylskåp. Mer om det finns på den här filmen från Elektrolux's hemsida.

Men han visade även ett projekt som jag tycker är väldigt intressant - nämligen en vågdriven pump som leder syresatt vatten ner till havsbottnen, vilket i sin tur motverkar algblomning. Detta var enligt laborationsassistenten ett mycket billigare alternativ än att rena allt avloppsvatten. Han nämnde att det skulle krävas ca 100 st pumpar som är ca 100 meter breda. När vi frågade varför de inte finns utplacerade i Östersjön redan nu var svaret självklart att ingen ville lägga pengar på det. Jag tycker att sådant är jättetråkigt och önskar att det var jättelätt att få folk att vilja satsa på det. Om jag hade mer tid skulle jag titta på alternativ att samla in pengar till det här, men jag har inget bra sätt att göra det på, så under tiden får jag väl bara göra reklam för det och se till att så många som möjligt får upp ögonen för WEBAP som projektet heter.














Bild på pumpen lånad från o2gruppens hemsida.


Mer information om om WEBAP finns i den här rapporten.

Jag undrar om...



söndag 29 november 2009

Fin-middag

Hade precis Patrik här på middag som tack för hjälpen att han installerade Windows 7 på min dator.Det blev entrecote, potatiskroketter, stekta champinjoner och sallad. Riktigt gott att få lyxa till det ibland. Till maten tittade vi på Family Guy.

Nu (precis som resten av dagen) har jag ägnat åt att förbereda inför mina laborationer som jag har i veckan. Jag har lyckats fixa ett schema med fyra laborationer på tre dagar. Det är väl inte optimalt, men jag tog de tiderna som inte krockade med någonting annat.

Ikväll tänkte vi försöka gå och lägga oss innan klockan 10, det har varit dåligt med det på sista tiden...

En annan jul

Idag är det ju verkligen på tiden att man börjar lyssna in sig på alla jullåtar (i alla fall om man ska tro på Vinyl som kommer köra enbart jullåtar fram till annandag jul...). Jag har fallit pladask för Antoher Christmas av Amanda Jenssen. Om ni inte har lyssnat på den ännu, gör det nu!


En Beta-version?!

Jag gick precis in på SMHI's hemsida för att kika lite på vad det kan tänkas bli för väder imorgon. Det jag möts av är en beta-version av en ny sida. Riktigt bra sådan också. Den känner av direkt var man befinner sig och visar vädret därifrån. Alltså slipper man en massa klick innan man får upp rätt karta. Nu är jag inte lika mycket väder-freak som min pappa, men många gånger är det bra att kunna planera lite efter hur vädret kommer bli.

Efter julmarknaden idag fixade jag och Andreas med allt julpynt som vi äger (t.o.m. granen kom upp). Katterna var mest intresserade av kartongerna faktiskt, men vi får väl se om granen står upp imorgon bitti. Efter det försökte jag göra en del skolarbete (precis som innan vi åt frukost för den delen...) men gav upp efter en stund och tittade på The Holiday istället. En riktigt mysig stund i soffan med Andreas och Harry. Förövrigt en sevärd film om man vill åt feelgood-känslan såhär i juletid.

Nu väntar sängen inför en lika spännande dag imorgon.

lördag 28 november 2009

Nu är det dags


Den här helgen flyttar julen in hos oss på riktigt. Snart blir det julmarknad med Sebbe och Therese i Vallentuna, sen ska vi rota fram alla julsaker i förrådet och fixa riktigt julmysigt här hemma.
När jag kom in i köket i morse slogs jag av en fantastisk doft från vår hyacint. Jag ska definitivt inhandla några fler hyacinter idag. Julstjärnor vågar jag mig tyvärr inte på eftersom vi har två små katter som gillar att tugga på växter, även giftiga växter.

Bilden är från när Andreas och jag firade lill-jul förra året.

fredag 27 november 2009

Studentskrapan (former known as "Skatteskrapan"

Här kommer en beskrivning av mitt andra boende i Stockholm:
























Bild lånad från www.idg.se


Efter ett år i Stockholm flyttade jag från Sickla Udde till den gamla Skatteskrapan vid Medborgarplatsen på Södermalm. Jag flyttade in som första hyresgäst i min lägenhet som låg på 21:a (!) våningen. Det var så högt upp som man kunde bo, över fanns bara kontor och en restaurang (med 26-årsgräns). Lägenheten var jättefräsch, och väldigt välplanerad för sina 21 kvm (då med världens största badrum pga att det är lag på att studentlägenheter ska vara handikappsanpassade). Jag kan inte leva utan skrivbord och matbord, därför fick jag kompromissa bort min bäddsoffa och istället köpa en loftsäng, då var det tur att det var högt till tak.
Utsikten från lägenheten var slående, jag blickade norrut över Stockholm och såg längre än till Kista.


Nackdelarna med Skrapan var:
  • Läget - Många skulle säkert uppskatta en lägenhet mitt på Söder, nära till stan, bra kommunikationer, nära till affärer, bio, restauranger osv, men jag tröttnade jättesnabbt på att alltid bli sönderstressad så fort man kom utanför huset. Eller utanför boendedörren kanske man ska säga. För hela de två nedersta våningarna i huset består av en Galleria, väldigt bra om man vill shoppa, men annars inte så kul.
  • Hissarna i början - Det var nya hissburar men gamla mekanismer (vad jag har fått höra). En av hissarna stannade med ett ryck när man åkte uppåt för att sedan sakta glida ner till våningen under min, en av hissarna kom nästan i egensvängning så som den skakade när man åkte i den, och ibland funkade inte hissarna alls - då var det bara att ta trapporna...
  • Tvättstugan - SVEBO hade kommit på en jättebra lösning med en spontantvättstuga (med, jag tror, 8 tvättmaskiner och lika många torktumlare, samt två vanliga tvättstugor och en grovtvättstuga. Jag gillar inte att torktumla alla mina kläder, och för att få en tvättid var man tvungen att ha bra framförhållning. Väldigt bra framförhållning... det var ändå ca 500 personer som delade på de här tvättstugorna.
  • De elektriska nycklarna - Själva idén är väldigt smart. Men när man ringer till SVEBO's jour för att man inte kommer in i lägenheten och personen i fråga inte vet hur problemet skall lösas så är det uselt. En vanlig låssmed har oftast inte behörighet att öppna sådana dörrar så en gång slutade det med att jag fick sitta utanför lägenheten i ett par timmar innan rätt person kom och förklarade hur enkelt det hade varit för den första personen om han hade fått rätt instruktioner.
  • Hyran - 4100 kronor i månaden (utan el och bredband) är en ganska saftig hyra för 21 kvadrat, jag kan förstå att det kostar, och lägenheten var ju absolut jättefin och läget bra, men för en student är det mycket pengar, speciellt på somrarna om man saknar jobb (jag hade ett som knappt gav 90% av hyran)
I det stora hela trivdes jag jättebra i lägenheten, och det var ganska mäktigt att det sista man ser innan man somnar och det första man ser när man vaknar är hela Stockholm från ovan. Hissarna (när de funkade) var grymt snabba, 30 sekunder tog det från entréplanet till våning 21 - pappa tog tid en gång.





Alla foton är tagna av mig (om inte annat anges)

torsdag 26 november 2009

Sandra - Maria Magdalena

Nu är jag klar med veckans inlämningsuppgift i Värmeöverföring. Så med Sandra's låt Maria Magdalena säger jag godnatt. Lyssna på en av 80-talets många mästerverk :)


En tripp till Arninge

Andreas och jag bestämde oss i sista minuten för att följa med Therese och Sebbe till Arninge för lite shopping. Vi hade lite som vi hade tänkt kolla efter på Rusta och Jysk.
Så vi packade in oss i bilen och brummade dit. Vi kom därifrån med en del av de sakerna som vi behövde, men även med en massa basvaror eftersom vi hann in på WILLYS också. Perfekt.

Idag blev de klara med fönsterna också, så nu har jag passat på att sätta upp mina snygga julgardiner med änglar på.

Nu ska jag fixa mig lite inför sänggåendet. Imorgon vankas det nämligen skola igen.

Woopa!

Jag hittade en riktigt bra gjord sida där man kan samla poäng genom att besöka hemsidor osv. Sidan heter Woopa och är har ett riktigt bra upplägg.
De poäng som man tjänar kan man sedan få ut i pengar. Det här är helt riskfritt och jättebra om man vill ha liiite extra pengar. Testa så får du se :) Klicka här!

Ännu en hemmadag

Det blir ännu en dag som spenderas hemma.
Jag hade tänkt åka till skolan i morse, men jag mår fortfarande inte helt bra. Det känns som att det är bäst att vila upp sig och orka köra på i 110 procent sedan istället för att gå på halvfart ett tag till nu.

Idag ska de fixa det sista med fönsterna här hemma, så sen kan man hänga upp gardiner och få det lite hemtrevligt igen. Antagligen kanske man kan hinna med en skön promenad idag också. Tror att både jag och Andreas behöver en tur som är längre än till affären. Men först blir det hard work work.

Dagens tack går till min granne och vän Patrik som hjälpte mig installera Windows 7 igår.

onsdag 25 november 2009

Jag vill träna nu

Nu var det mer än en månad sedan jag tränade sist. Jag börjar känna av det, och jag saknar träningen väldigt mycket.
Främsta anledningen till att jag inte tränat på så länge har varit problemen med min rygg. Men imorgon är det dags för ett återbesök hos sjukgymnasten. Förhoppningsvis får jag börja träna lite mer efter det. Jag behöver börja röra lite på mig igen. Även om det bara är spinning och kanske lätt styrketräning på gymmet så kommer det bli skönt att få göra det igen.

Snart ska jag förbereda inför kommande laborationer, men först ett litet musiktips.
Jag lyssnar främst på musik genom Spotify, och då får man alltid upp en ruta längst ner med Artists you may like när man startar programmet. Oftast stämmer det väl sådär, men idag fick jag upp tips på en artist som jag nästan hade glömt bort. Ayreon. Det är speciellt en låt med dem som jag gillar, nämligen My House on Mars. Precis som med det förra tipset jag gav är det Andreas som har introducerat låten för mig.
Bandet består av en enda fast medlem, Arjen A. Lucassen, som sedan använder sig av olika gästartister beroende på vilket sound han vill ha på låtarna.

Ynkligt

Jag stannade hemma idag. Känner mig jättedum mot labassistenten som har fått omboka min lab-tid ett antal gånger redan. Men med tanke på hur jag kände mig igår så fick jag inte åka till skolan för Andreas. Så nu är jag hemma och försöker mig på att bli frisk samtidigt som jag försöker komma ikapp i alla ämnen. Jag började i alla fall med att sova riktigt länge. Till tolv... så länge har jag inte sovit på flera veckor. Kanske var det välbehövligt också.

tisdag 24 november 2009

Inte mer än nödvändigt

Just nu är jag i skolan bara precis så mycket som jag känner att jag måste. Egentligen borde jag inte åka till skolan alls med risk för att jag smittar folk annars, men jag kommer inte klara kurserna annars.
Idag stannade jag till 12, då hann jag med två föreläsningar. På förmiddagen känner jag mig alltid fit for fight, men nu på kvällen känner jag att jag absolut inte är det. Huvudet dunkar som en baslåda i en epa-traktor och jag känner mig yr när jag ställer mig upp. Jag vet inte vad det är med mig, men jag vet i alla fall att jag inte kan stanna hemma imorgon heller. Har laborationen i Värmeöverföring imorgon bitti. Laborationen som jag har skjutit upp två gånger redan, en tredje gång vore att tänja lite på gränserna.

Jag tänkte att jag borde kunna göra lab-förberedelserna för regler idag i alla fall, men icke sa nicke. Jag kan inte höra mina egna tankar just nu.

Tror jag ska lägga mig i sängen en stund.

Jag är en supertjej

Andreas spelade en gång en låt för mig som jag fastnade för direkt. Låten heter Supergirl och är gjord av gruppen Reamonn. Ibland tror jag att vi alla mer eller mindre känner oss lite som en supergirl. Att vi känner oss lite som att vi inte får gråta, inte får vara ledsna för att det drabbar andra också. Men jag tror att det är viktigt att visa sina känslor oavsett vilka de är. Hur ska folk annars kunna veta hur man mår?
Jag har väldigt svårt för att visa för andra när jag är ledsen. Jag går hellre runt och skrattar för att dölja det som jag egentligen känner. Det är väl någonting som jag måste jobba på, men under tiden kan jag ju känna mig som en Supergirl.




You can tell by the way, she walks that she's my girl
You can tell by the way, she talks that she rules the world.
You can see in her eyes that no one is her chain.
She's my girl, my supergirl.

And then she'd say, it's Ok, I got lost on the way
but I'm a supergirl, and supergirls don't cry.
And then she'd say, it's alright, I got home late last night,
but I'm a supergirl, and supergirls just fly.

And then she'd say that nothing can go wrong.
When you're in love, what can go wrong?
And then she'd laugh the nightime into day
pushing her fear further long.

And then she'd say, it's Ok, I got lost on the way
but I'm a supergirl, and supergirls don't cry.
And then she'd say, it's alright, I got home, late last night
but I'm a supergirl, and supergirls just fly.

And then she'd shout down the line tell me she's got no more time
'cause she's a supergirl, and supergirls don't hide.
And then she'd scream in my face, tell me that leave, leave this place
'cause she's a supergirl, and supergirls just fly

Yes, she's a supergirl, a supergirl,
she's sewing seeds, she's burning trees
She's sewing seeds, she's burning trees,
yes, she's a supergirl, a supergirl, a supergirl, my supergirl..

måndag 23 november 2009

En kär vän på besök i år igen





Jag har inte precis börjat julpynta än, men små saker som andas jul har ändå hittat in. Häromdagen köpte jag och Andreas en hyacint, och självklart var den enda krukan som passade en julkruka. Har även passat på att fylla min pepparkaksburk, druckit säsongens första julmust, ätit skumtomtar och köpt hushållspapper med julmotiv. Det är mysigt att det snart är jul, men jag väntar minsann till nästa helg med att julpynta på riktigt här hemma :)
Nu ska jag åter till Värmeöverföringen och kanske Reglerteknikens världar...

Sickla Udde (aka Sick Los Angeles Pillow without a K)

Här kommer det första inlägget om mina olika boenden i Stockholm.

Mitt allra första boende var i Sickla Udde, precis bredvid Hammarby Sjöstad, men på Nacka-sidan. Jag trivdes väldigt bra området, och det faktum att jag nästintill bodde granne med Signe gjorde inte precis saken sämre.


Till själva lägenheten då. Det var någon typ av baracker i 3-4 våningar som, vad jag har förstått det, hade stått någon annan stans innan, de var inte direkt fula, och man hade ju faktiskt egen ytterdörr till loftgången. Men man hade en egen varmvattenberedare på ca 30 liter vilket gjorde att man inte kunde duscha mer än ca 5 minuter åt gången, och att duscha precis efter att man hade diskat var ju bara att glömma. Den lilla kokvrån var verkligen liten. Den rymde precis en mikrovågsugn 2 plattor (eller var det tre?), en liten kyl med ett minimalt frysfack (som frostade igen på 1 dag) och en diskho.

Bild lånad från SSSB's hemsida

Mitt behov av frys uppfylldes av mamma och pappa som köpte mig en frysbox.
Om man ska väga alla för- och nackdelar mot varandra så skulle jag aldrig välja att flytta dit igen. Möjligtvis en lägenhet i det området, men aldrig mer ett boende som innebär att man måste planera sina duschar och inte kunde laga ugnsmat.

Området var perfekt. Det var nära till natur, Sickla-sjön (ja Romina, den heter så, det är en sjö...), Hammarbybacken, Sickla Köpkvarter och självklart Hammarby Sjöstad med alla matställen, mysiga promenader och fryshuset med ibland riktigt bra konsterter :)

Det blev ett långt inlägg om mitt första boende i Stockholm. Håll ögonen öppna efter nästa som handlar om mitt nästa år i Skrapan på Södermalm.

söndag 22 november 2009

Nu har jag dåligt samvete

Jag på en maskerad för ett par år sedan


Igår tillät jag mig själv att ha en helt pluggfri dag. Jag hade egentligen tänkt plugga i alla fall ett litet tag, men jag mådde inte tillräckligt bra för att orka sätta mig in i alla problem.
Därför har jag lite ångest idag eftersom jag ligger lite efter i en del ämnen. Speciellt i reglerteknik som jag inte alls har hunnit plugga kontinuerligt i.
Men, nu ska jag sluta klaga och göra någonting åt saken istället. Dags att svara på frågor inför Värmeöverförings-labben som är imorgon. Sen kanske jag ska försöka sätta mig in lite i en inlämning i samma ämne. Allt för att kunna ha i alla fall en timmes lugn och ro på vardagskvällarna.

Ha en underbar ledig dag!

Bilden är från en maskerad för ett par år sedan.

lördag 21 november 2009

Jag trivs bäst...

Jag och Andreas vid Vallentunasjön


Under mina snart fyra år i Stockholm har jag hunnit med att bo på tre olika ställen. Först bodde jag i någon form av baracker i Sickla Udde, efter ett år flyttade jag till 21:a våningen i Skrapan och nu bor jag i Täby Kyrkby hos min underbara pojkvän Andreas.

Om jag tänker tillbaka på mina olika boenden så kan jag konstatera att det boendet som jag har trivts allra bäst med är det som jag har nu. Jag gillar storleken på lägenheten, speciellt det faktum att man inte behöver gå in i badrummet för att befinna sig i ett annat rum. Jag är även väldigt förtjust i området med mycket natur, relativt kort resväg till skolan och många villaområden runt omkring. Många brukar gnälla på att det är så långt till Täby, och de undrar hur vi orkar bo här. Men det tar ungefär lika lång tid för oss att åka till KTH härifrån som det gjorde att åka till skolan när jag bodde i Sickla eller i Skrapan. Men en stor fördel med resorna härifrån är att man slipper den förbannade tunnelbanan. Det finns nog inget färdmedel som jag avskyr mer. Det är trångt, folk tror inte att de kommer hinna med om de inte tränger sig före in genom dörrarna, och det är nästan alltid något fel på dem. Och, nästan det viktigaste, man ser ju inte var man åker för bövelen.
Att jag i Täby nu även har två underbara grannar (Patrik som bor i lägenheten över vår, och Therese och Sebbe som bor i ett annat hus, ca 100m härifrån) gör ju inte saken sämre precis.

Jag kan även konstatera att jag inte alls trivs med att bo i stan. Det är så himla stressigt. Jag behöver kunna komma ut och ta mig till skogen på max 10 minuter. Det finns inget som är så avkopplande som att vara ute och strosa för sig själv i naturen.

Jag kommer att beskriva mina tre olika boendesituationer mer grundligt i tre olika inlägg framöver. Håll utkik :)

Strålande väder

Den korta stund som solen orkade hålla sig över horisonten idag var det inga moln i vägen. Det var skönt att för första gången på länge få känna solens strålar. Jag och Andreas är inte riktigt krya än, men vi tog oss en kort promenad i alla fall, och det piggade upp oss lite grann. Passade även på att lämna tillbaka hårfärgen som jag köpte igår. Jag har inte bestämt mig för hur jag ska göra med håret än, men jag har praktiskt taget bestämt mig för att det blir ett besök hos Nadia när jag väl ska förändra färgen.

Bild lånad från den här bloggen

Just nu är jag lite sugen på att antingen behålla det ljusa och lägga i ljusare och en del breda mörkbruna eller röda slingor, eller så färgar jag håret rött (som den snygga tjejen ovan) med lite olika slingor.
Ska rådfråga min frisör så får vi se vad det blir.

fredag 20 november 2009

Omröstning...

Okej, jag har svårt att bestämma mig, ska jag färga håret mörkt eller behålla mitt blonda rufs? :)
























Jag trivs otroligt bra som blondin, men jag kände mig väldigt bekväm i mörkare hår också :)

Hemma igen

Det blev en kort dag för mig idag. Kom till skolan, hann ha en halv övning innan jag insåg att jag inte kunde koncentrera mig, utan satt bara och tänkte på näsan som rann, nysningarna som kom med jämna mellanrum och huvudvärken. Så jag bestämde mig för att åka hem istället.
Nåja, det här är ingen klagomur, eller kanske lite, men nu tror jag att jag ska trotsa min förkylning och ta en kort promenad. Skönt att hinna vara ute innan solens nedgång. Eller den kanske redan har gått ner, men det är i alla fall ljust ute.

På återseende, kanske förändrar mig ikväll eller imorgon också... vi får se om jag känner för det eller inte.

torsdag 19 november 2009

Din hjälte?

Jag i en liten mer mörk hudton än nu

En rolig grej som Marcus visade för mig :) Kolla här

Just nu är jag aningen lite mindre stressad. Blev klar med inlämningsuppgiften i Värmeöverföring en dag tidigare än beräknat, så imorgon kväll kommer jag kunna slappna av tror jag. Dock har jag en mammaroll nu när Andreas är sjuk. Har varit och köpt glass till honom (sjuksköterskan på sjukvårdsupplysningen sa att han skulle äta det). Men jag vet ju själv hur det är att vara sjuk, och det gör mig inte så mycket att passa upp på honom.

Imorgon kommer jag antagligen ta mig lite egentid och gå till KTH-hallen och sola i någon kvart. Jag solar solarium väldigt sällan, kanske en eller två gånger om året, men just nu känner jag att jag behöver värme, ljus och färg, så då tänkte jag passa på när jag ändå är ledig på eftermiddagen.

Nu ska jag sätta mig och klura på frågorna som är till laborationen i värmeöverföring (som jag sköt på till på måndag). Sen blir det nog sängen tidigt ikväll.

onsdag 18 november 2009

Drömmer mig bort...

Jag drömmer mig bort från regn, grissjuka, kalla fötter, inlämningar, projekt, tentor, laborationer och Sverige till ett varmt land långt härifrån.

Men jag ska kämpa mig igenom det här också.

Vård av sjuk pojkvän

Igår började Andreas bli sjuk, och Romina var sjuk. Det fattas just nu bara att jag också blir sjuk och inte kan ta mig till skolan och göra allt som jag behöver göra. Jag tycker synd om Romina som missar, men å andra sidan har jag sagt till henne att inte stressa upp sig utan försöka bli frisk istället. Hon lyssnade i alla fall på mig när jag sa att hon skulle ringa till sjukvårdsupplysningen.
I alla fall har jag varit hemma sedan 11 halv tolv idag. Andreas mådde ännu sämre, och jag hade inget obligatoriskt eller jätteviktigt på eftermiddagen. Nu sitter han i alla fall upp, när jag kom hem låg han i sängen med mössa på...


Jag vet inte riktigt var jag ska börja när det gäller skolarbete, det är så himla mycket som jag borde göra, men jag har beslutat mig för att göra det som det är kortast deadline till. Just nu sitter jag och förbereder inför en lab som jag har i Värmeöverföring imorgon. Den handlar om strömning mellan två vertikala plattor.
Egentligen behöver jag räkna och läsa en massa i Reglertekniken men jag får helt enkelt skjuta på det ett tag, till förmån för annat. När jag är klar med labförberedelserna är det dags att påbörja inlämningsuppgiften som har deadline på fredag. Förhoppningsvis kommer jag hinna plugga en del reglerteknik i helgen, men då ska jag även hinna med att göra lite på projektet i Signaler och Mekaniska System tillsammans med Therese och skriva lite på projektrapporten i Produktframtagning. Det är som sagt mycket nu, men frågan är om jag inte trivs bäst då. Det förutsätter i och för sig att man kan vara ledig på helgen utan att få dåligt samvete, vilket det är dåligt med just nu. Men men, snart är det juletider och förmodligen minst en veckas ledighet, eller vem skämtar jag med egentligen, jag kommer behöva plugga på julledigheten också :P

På tal om jul, Anna Anka ska tydligen ha ett eget program klockan 3 på julafton. Det är ju frågan då vilken Anka man ska titta på...

måndag 16 november 2009

Lyxmiddag...


Eftersom de håller på att byta fönster hos oss så är det ganska kallt i lägenheten (det är bara en-glasfönster under tiden) och därför har vi alltid en massa ljus tända. Då känns varenda måltid som en lyxmåltid. Ikväll åt vi t.ex. hamburgare (hemmagjord) och den kändes riktigt lyxig. Jag tycker iochförsig att det är lyxigt med lagad mat på kvällen, oavsett vad man äter, men ändå :)

söndag 15 november 2009

På väg hem


Nu sitter jag på tåget på väg hem från en väldigt händelserik vistelse. Både tråkiga och roliga saker har jag varit med om, men jag ångrar ingenting av det.... När jag kommer till stockholm kommer andreas stå och vänta på mig:) det ska bli skönt att få sova i sin egen säng. Det var ett tag sedan sist nu. Men det har varit otroligt skönt att praktiskt taget få släppa allt som har med skolan att göra, om än för en helg.

torsdag 12 november 2009

Dålig bildkvalité


Hittade klassfotot från första året på gymnasiet. Önskar att mitt hår var sådär långt nu också. Men det är väl bara att spara:) Nu har jag i alla fall gjort min sjukgymnastik, så nu får jag sova. Hem-hemma:)

Off I go


Ikväll lämnar jag den stora staden och beger mig mot Valdemarsvik. Kommer ta tåget som går 18:40.
Det ska bli riktigt skönt att komma hem, om än för en kort kort stund. Det kommer även bli en riktigt rolig helg med mina gamla gamla kompisar. Skitskoj!
Men innan jag åker ska jag och Andreas äta en snabb middag tillsammans. Antagligen någon skräpmat, men tillsammans i alla fall.

Nu ska jag plugga lite innan Andreas slutar och kommer och hämtar upp mig.

tisdag 10 november 2009

New stuff

Igår passade jag på att gå en runda i Täby Centrum efter att jag varit hos sjukgymnasten. Hittade en klänning från MQ som jag antagligen ska ha till helgens bravader. Idag svängde vi också förbi där när vi ändå hade bil och skulle köpa kattmat. Då köpte jag nedanstående plajettväst från HM. Har inte testat klänningen tillsammans med västen, men jag tror det kommer bli bra :)
Nu ska jag sätta mig med lite skolarbete. Man blir lätt lat när man får maten lagad åt sig :D

måndag 9 november 2009

Fika


Andreas och jag sitter på propellern inne på försvarshögskolan och fikar. Jag blev klar med ks:en tidigare än 3, och behöver inte vara hos sjukgymnasten förrän klockan 4, så vi passar på:)

KS snart, flytt sen


Sitter och repeterar lite inför KS:en som vi har efter lunch idag. Igår satt vi och pluggade fram till tio, så jag struntade i första övningen som var klockan åtta idag. Behövde sova ut lite. Efter skolan idag ska jag tillbaka till sjukgymnasten för att kolla ryggen. Jag hoppas att beskedet jag får är att jag får börja träna igen. Ikväll är det dags för en liten flytt. Eftersom de ska byta fönster hos oss den här veckan ska jag, andreas och katterna bo hos andreas föräldrar istället. Det är alltid jobbigt att inte bo hemma, men det är ju inte så långt ifall man skulle behöva ta sig hem. Nu ska jag plugga lite till.

söndag 8 november 2009

Mysplugg


Idag försov jag mig trots att jag satt klockan. Skulle ha gått upp vid halv åtta, men somnade om och kom inte upp förrän nio :( men nu är jag i alla fall igång med pluggandet. Sitter själv idag. Kan inte anklaga de andra, det tar ett tag att åka hit, och jag ville plugga hemma så jag kan fråga andreas om jag inte fattar någonting. Åter till korrelationen nu:)

lördag 7 november 2009

När koncentrationen tryter...

Har suttit och pluggat en hel del idag. Blir helt slut i huvudet av att läsa så mycket som jag har gjort. Så nu när koncentrationen tryter ägnar jag mig åt att testa olika funktioner på webcameran... :P





























I morse var Romina, Therese och Sebbe här och åt brunch. Äggröra, scones, te (hade ca 10 olika sorter upptäckte jag), stekt bacon, stekt prinskorv, pålägg, juice, yoghurt, müsli osv osv. En riktigt hotellfrukost. Till det såg vi på Boat that rocked en riktigt bra film med väldigt bra skådespelare.

Nu är det snart dags för middag och sen antagligen lite mer plugg. Får se.

Idag flyttade förresten Patrik in i lägenheten över vår. Det märktes iochmed att han, Myggan, Olle och Fredrik ringde på/knackade på dörren varenda gång de gick förbi hos oss..
Men men, kul med ännu en granne som man känner =)

fredag 6 november 2009

Det här känns bra!

Jag och Anna på midsommardagen i år

Just nu sitter jag och Andreas i soffan och... tar det lugnt! Det är första kvällen den här veckan som jag har tagit mig tid till att se på tv och inte tänka på skolarbete. Det känns riktigt skönt.
Jag har även bokat biljetter hem! That's right! Jag ska till Östergötland nästa helg. På torsdag blir det Valdemarsvik, fredag Linköping, lördag Norrköping och på söndag återvänder jag till the Täby-hoods igen.
Det kommer bli en riktigt rolig helg, och det ska bli skönt att få sova hem-hemma även om det bara blir för en natt. Just nu är jag väldigt splittrad. Täby med Andreas och katterna är hemma för mig, men mitt rum hos mamma och pappa kommer alltid vara det stället där jag är som mest lugn.
Kommer bli en riktigt rolig helg med många gamla kompisar. I Linköping kommer jag i alla fall att få träffa Jennifer (det var länge sedan vi sågs sist:/) och i Norrköping blir det party med Anna och Emilie. Kan inte bli bättre =)
Jag och några av mina gymnasiebästisar på Ramunderberget i Söderköping :)

torsdag 5 november 2009

Skola 8-10


Det är verkligen helt sjukt mycket just nu. Kanske för att jag läser in en gammal kurs samtidigt som jag läser tre ordinarie kurser, men ändå.
Är i skolan från 8 på morgonen (på föreläsningen eller övning eller laboration) med en kopp kaffe i handen, till 5 på eftermiddagen (på föreläsning, övning, lab eller grupparbete) med en kopp kaffe eller te i handen. Sen åker jag raka vägen hem (mer eller mindre lugn stund i ca 20 minuter på Roslagsbanan) för att eventuellt hinna ta fixa mat (annars tar jag en färdig matlåda ur frysen) och äta för att sedan sätta igång med pluggandet som i bästa fall upphör runt 22 (läggdags), oftast blir klockan snarare 23. Det är ett ganska hektiskt liv just nu. I och med att jag inte får träna annat än promenader blir jag ännu segare också. Träning ger mig ganska mycket energi, men en promenad när det är kolsvart ute är inte precis min kopp med te.

Nåja, klaga kan man ju alltid göra, men nu är det dags för de sista tio minuterna med plugg innan sängen kallar.

onsdag 4 november 2009

Skolan, plugg plugg plugg


Sitter i skolan just nu och pluggar värmeöverföring, en av de roligaste (och därmed?) lättaste kurserna jag läst. Blir pepp på att gå till skolan när jag vet att jag har värme-övning eller föreläsning. Idag är tyvärr inte en sådan dag, men jag har haft reglerföreläsning (även det ganska kul) och kursvalsinfo. Det var bra, nu har jag lite mer klarhet i hur vårens kurser kommer se ut.
Just nu sitter jag som sagt och plugga eftersom jag har ett hål fram till tre då det är dags för produktframtagning (en riktigt tråkig kurs som det ska bli skönt att bli av med). Efter den får jag äntligen åka hem och.... plugga signaler och mekaniska system.

Fick reda på elektrotentan idag, det är både bra och dåligt. Det bra är att jag fick komplettering, det dåliga är att kompletteringen är den 13:e november då jag har andra planer vid samma tid. Får se hur det går. Har bett om att få flytta på kompletteringen, men det är ju inte säkert att det går tyvärr.

tisdag 3 november 2009

Jag hinner inte!!

Det är så sjukt mycket att göra just nu. Föreläsning 8 till minst 15 varje dag. Om jag inte har föreläsningar till 17 så sitter jag med ett grupparbete till 17. Kommer hem sent och är hungrig. har ätit mat runt 20 och är färdig med disk och plock och vila (att jag ens tar mig tid). Hinner inte plugga! Skulle vilja ligga i fas i varenda kurs jag läser, men ligger istället efter i alla känns det som. Ge mig mer tid.

söndag 1 november 2009

Äntligen!

Bild lånad från Expressen.se

Ja just det..

Jag har glömt bort att visa den vackra bilden på mig, Daniel och Anna från balen. Det kommer nog komma fler så småningom, men här är vi i alla fall framför limon:
Daniel såg tydligen inte normal ut på någon bild, men jag och Anna väger upp det ganska bra.

Nu ska jag återgå till söndagsaktivitet nummer 1: plugg. Tror det blir Signaler och Mekniska System eftersom första kontrollskrivningen börjar närma sig.

Senare ska jag försöka få ut Andreas på en promenad. Det är nämligen den enda träningen jag får ägna mig åt fram till den 9 november. Var hos sjukgymnasten i torsdags, och jag fick några stretchövningar som ska skjuta tillbaka diskarna som antagligen skjutits fram av för mycket sittande. Och innan jag kom tillbaka till honom fick jag inte träna hårt. Jättetråkigt eftersom jag kommit igång så bra. Men det är väl bara att gilla läget.