lördag 31 juli 2010

Ny tisha och en vecka kvar

Idag efter att jag och Andreas varit på gymmet tog vi oss en tur in på KlädEtta som är en liten klädoutlet som höll öppet sista dagen idag. Det fanns inte så jättemycket snyggt, men jag hittade i alla fall en söt t-shirt med Betty Boop-tryck på. Riktigt gullig och faktiskt väldigt skön också :)


Jag har varit ledig från jobbet sedan i måndags vilket betyder att jag har haft ganska mycket tid att bara pyssla här hemma och ta det lugnt, vilket behövdes. Tyvärr har vädret varit ganska tråkigt, men det innebär ju bara att jag har kunnat plugga en del, vilket var väl behövligt.

fredag 30 juli 2010

Två nya klänningar och världens snyggaste paraply

Idag åkte Anna hem från sin lilla vistelse hos mig, vi har haft två riktigt mysiga dagar, och jag längtar till nästa gång vi ses igen.
Efter att jag och Andreas lämnat av henne vid bussen tog vi oss en tur på stan för att gå till Zara på drottninggatan och kika på en klänning som jag såg igår när anna och jag tillbringade vår dag i affärer. Men jag kunde inte hitta den, och vi bestämde oss alltså för att gå till Zara i Sturegallerian, och jag har nog aldrig haft sån tur, det fanns EN klänning kvar av den modellen, och den var i precis rätt storlek. Och till råga på allt hittade jag även ett genomskinligt paraply som jag letat efter ganska länge. Det bästa med det var att det hade ett böjt handtag i blått och en blå kant runt hela, perfekt helt enkelt.

På väg hem från all tur hade jag ännu mer tur. Jag fick nämligen en avi i morse på ett paket som jag passade på att hämta ut när vi ändå handlade ingredienser till kvällens middag. Det visade sig vara den klänningen som jag beställde tidigare i veckan. Till en början var jag tveksam till den när jag tog upp den ur paketet, men väl på var den perfekt!
Det betyder alltså att jag har klänningar till de båda festerna i höst, och jag är riktigt nöjd.

Däremot vill jag inte visa klänningarna här, men för att ni ska få en liten aning om hur den ena ser ut:

tisdag 27 juli 2010

Produktiv dag

Dagen började himla sent, men efter femtio minuter på gymmet har vi hunnit med en hel del. Bland annat tre maskiner tvätt, rensning av två garderober, fixning av våra två förråd, en tripp till Vallentuna och tillbaka för att hämta ut en bok, städning av badrummet och mycket mera.

Mitt i allt gjorde Andreas en god, men alldeles för söt milkshake som vi avnjöt i solen på balkongen tillsammans med Skrållan och Harry.

Skrållan var lite intresserad av Milkshaken, men Harry var den enda av dem som vågade smaka :)

Bokmal!





























De senaste gångerna som jag jobbat har jag haft väldigt mycket dötid, och har därmed hunnit läsa en hel del.
De två senaste böckerna som jag läst är skrivna av Audrey Niffenegger och heter The Timetravelers Wife samt Her Fearful Symmetry. Båda böckerna är verkligen underbara och jag rekommenderar er verkligen att läsa dem! Det är inte heller särskilt svårt språk, så om ni orkar är det en bra idé att läsa dem på engelska.

The Timetravelers Wife finns även som film, och så fort jag fått tag på den ska jag jämföra ännu en film med boken :)

söndag 25 juli 2010

Lycka!

Jag har hittat den perfekta klänningen till en av festerna i höst. Den kommer från Asos, har en grym färg (inte blå dock) och jag ÄLSKAR modellen. Tror att jag väntar lite med att lägga upp den här (om jag kommer lägga upp den över huvud taget).

Nu ska jag bara hitta en klänning till den andra festen (nej, jag kan inte ha samma!).

lördag 24 juli 2010

Söker och söker



Jag letar efter två klänningar till två stora fester i höst. Jag har inte hittat en enda och jag vet precis varför. Jag vill ha klänningarna i exakt rätt färg och rätt design. Vilket inte går. Färgerna finns, men inte i rätt design, designerna finns men inte i rätt färg. Är det inte ganska ironiskt? Det är alltid så att när man vet exakt hur man vill ha det så går det inte att få? Men det kanske är charmen med det hela. Man hittar någonting som man verkligen gillar, men det visar sig vara helt annorlunda mot vad man från början tänkt sig.

Idag var jag och Andreas i Täby Centrum en stund och tittade på lite saker, fikade en ganska lång stund och köpte lite nödvändigheter till lägenheten. Vi köpte t.ex. en radio till köket, en klädhylla till Andreas, ett fodral till min balklänning, en klocka till badrummet (ja, jag är alltid ute i sista minuten och tror att en klocka där inne kommer få mig att snabba mig lite) och en kattleksak så att vi ska kunna sysselsätta de små liven när vi ser på tv/äter/pluggar utan att behöva springa iväg hela tiden.

Färgen jag skulle kunna tänka mig

söndag 18 juli 2010

Senaste veckan

Den här veckan har varit full med aktiviteter. Förutom ett par dagars jobb har jag även hunnit med en cykeltur till och från badet i Hägernäs (det var definitivt inte sista gången!), spelat brännboll och lite fotboll, paddlat kajak i Brunnsviken, grillat med vänner och jobbat lite till.

Imorgon ska jag jobba och på tisdag åker jag till Kalmar för att hälsa på Therese. Det ska bli riktigt trevligt, och antagligen kommer vi åka över till Öland för att äta lite kroppkakor. Ser verkligen fram emot den resan! Tyvärr inkluderar den ca 12 timmar på en buss (tur OCH retur) men eftersom jag införskaffat mobilt bredband så kommer jag kunna plugga och göra en hel del på min sommarkurs under resan. Har även påbörjat en bok som jag direkt fastnat för, så jag tror att jag ska överleva resorna någorlunda så länge det inte är varmt på bussen.

Nu ska jag skriva lite till på en inlämning och sedan gå och lägga mig. För imorgon väntar en joggingtur innan jobbet.

onsdag 14 juli 2010

SATC

Just nu är det alldeles för varmt för att jag ska kunna plugga på dagarna, därför tillbringar jag mina dagar på stranden (om jag inte jobbar) och ser till att plugga på kvällarna/nätterna. Just nu håller jag på och finslipar en inlämning i min sommarkurs så att jag ska kunna lämna in den och påbörja nästa inlämning.

I helgen var vi i Valdemarsvik på Karnebåtfestival och avslutade med Kolmårdens djurpark i söndags. En trevlig helg som blev riktigt lyckad.


Jag och Andreas med Bråviken i bakgrunden

Nu har jag precis drömt mig bort med hjälp av Sex and the city och ska alldeles strax skriva klart inlämningen för att sedan gå och sova. Jag antar att det kan anses som väldigt kliché att drömma om att vara Carrie eller någon av de andra i Sex and the city, men det är vad jag gör ibland. Andra dagar drömmer jag om att komma med en grym lösning för framtidens miljöfordon - det kanske finns en mix? Snygga kläder kan man väl alltid ha, oavsett vem man är? :)

söndag 4 juli 2010

Göteborg

Sitter just nu i Ludwigs lägenhet och väntar på att de ska ha spelat klart (playstation) så vi kan dra oss in mot stan och titta lite innan det är dags att ta tåget hem till Stockholm igen. Katterna hade sällskap inatt, så det känns som att de har haft det bra hemma.

Tyvärr är det regn här på Sveriges baksida idag, men igår var vi ute i skärgården på Vrångö tillsammans med en hel del andra soldyrkande människor.



Kvällen tillbringades sedan på en uteservering tillsammans med god mat (sjukt god hamburgare) och ett antal drinkar. Vi hade riktig tur, för vi upptäckte senare att de hade glömt ta betalt för tre öl och tre drinkar som vi hade druckit, inte oss emot.

Jättegod drink - Jordgubbs-mojito!

Nu ska jag försöka dra iväg herrarna från tv-spelet.

torsdag 1 juli 2010

Träning träning

I morse hann jag med en timmas styrketräning innan det var dags för mig att åka till jobbet. Nu sitter jag och Andreas framför TV:n efter att ha avslutat en god middag.

Imorgon ska jag försöka hinna med en tur till gymmet igen, men vi får se hur det går. Känns skönt att komma igång igen efter förkylningen :)