tisdag 31 augusti 2010

Krookis






Jag hittade någonting som jag verkligen vill ha! Kolla här! Jag vet inte riktigt vilken jag tycker är snyggast men de jag gillar mest är Amber spegel och Pirate red.
De kan köpas på Krookis webshop.

Tänk på att jag fyller år snart... ;)

torsdag 26 augusti 2010

Bakis?


Igår kväll satt jag kvar i skolan en stund för att skriva lite på inlämningarna som jag har kvar i sommarkursen. Efter det gick jag och Therese och handlade lite ingredienser till en soppa vi skull göra. Den blev riktigt bra till en början, men inte kunde väl vi veta att blomkål och morötter inte behöver koka lika länge? Eller att soppan blir brun istället för grön om den får stå på spisen för länge? Nåja, den blev god och Urban hann komma och smaka. Sen fick jag skjuts hem av dem, riktigt skönt att få åka bil för en gångs skull.

Just det, till saken hör att det stod i receptet att man skulle ha en vitlöksklyfta, men eftersom både jag och Therese gillar vitlök tänkte vi att två nog är bättre. Bara det att ingen av oss reagerade på att det stod just klyftor och inte vitlökar. Så soppan smakade ganska mycket vitlök, liksom jag gör idag...

I morse när jag vaknade kände jag mig näst intill bakis fast jag inte druckit en droppe på flera dagar. Jag har två teorier:
  1. Man kan faktiskt äta för mycket vitlök.
  2. Jag slappnade av för första gången på länge eftersom jag inte har någon tenta kvar att skriva.
Oavsett vilket som stämmer så var det jobbigt. Vaknade inte ens av min ettriga väckarklocka som jag ALLTID vaknar av i vanliga fall, för jag ställde den väl? Och inte av mobilens väckarklocka heller.

Jag fick mig i alla fall en liten sovmorgon och efter en kopp kaffe mår jag lite bättre och är snart redo för lite frukost (efter nästan två timmar...!) för att sedan nöta inlämningar.

Senare blir det nog en löprunda också, för en gångs skull har jag ju tid med det vid en annan tid än innan frukost.

Oj, blev ett mycket längre inlägg än jag tänkt, men men.

tisdag 24 augusti 2010

The soundtrack of my life


Raemon - Supergirl




You can tell by the way, she walks that she's my girl
You can tell by the way, she talks that she rules the world.
You can see in her eyes that no one is her chain.
She's my girl, my supergirl.

And then she'd say, it's Ok, I got lost on the way
but I'm a supergirl, and supergirls don't cry.
And then she'd say, it's alright, I got home late tast night,
but I'm a supergirl, and supergirls just fly.

And then she'd say that nothing can go wrong.
When you're in love, what can go wrong?
And then she'd laugh the nightime into day
pushing her fear further long.

And then she'd say, it's Ok, I got lost on the way
but I'm a supergirl, and supergirls don't cry.
And then she'd say, it's alright, I got home, late last night
but I'm a supergirl, and supergirls just fly.

And then she'd shout down the line tell me she's got no more time
'cause she's a supergirl, and supergirls don't hide.
And then she'd scream in my face, tell me that leave, leave this place
'cause she's a supergirl, and supergirls just fly

Yes, she's a supergirl, a supergirl,
she's sewing seeds, she's burning trees
She's sewing seeds, she's burning trees,
yes, she's a supergirl, a supergirl, a supergirl, my supergirl

torsdag 19 augusti 2010

Mitt nya liv?


Jag och min morgonkaffe efter frukost :)


Jag började dagen riktigt bra med en löprunda på 4 km i 22 min. Det var riktigt bra väder för att jag skulle orka, nämligen 13 grader och duggregn - I love it. Däremot var mina vader allt annat än hjälpsamma då jag nästintill fick kramp. Men jag kämpade på.
I helgen kommer Therese hit och sover, då blir det 5 km löpning på lördag eftermiddag/kväll samt på söndag morgon/förmiddag. På't bare! Som man säger hemma :)

tisdag 17 augusti 2010

Pluggeliplugg


Jag är inne i skolan nu, om så en timma senare än tänkt så är jag i alla fall här. OCH! Jag tog tummen ur för att ta en kort löprunda i morse. Så skönt att jag fick fart på mig. Imorgon ska jag gå upp ytterligare lite tidigare och ta en längre löprunda. Behöver få ur lite spring i benen känner jag :)

Men nu blir det optimering för hela slanten. Wish me luck babes!

söndag 15 augusti 2010

Jobb klart, skola återstår


Idag jobbade jag sista jobbpasset på ett tag, så nu ligger allt fokus på skolan, vilket känns skönt. Faktum är att jag har längtat tillbaka till skolan den senaste månaden. Kanske låter konstigt, men trivs man med det man gör så är det inte lika konstigt kanske.

Ikväll åt jag och Andreas en riktigt god vegetarisk rätt. Quornbitar stekt i curry med tomatsalsa, matyoghurt och bulgur.

lördag 14 augusti 2010

Varmt!


Idag är det så himla varmt och då får jag verkligen noll matlust! Har precis pillat i mig ett stekt äpple med keso och kanel, det är det första jag äter sedan frukosten. Men jag ska inte klaga, katterna trivs i värmen på balkongen, och jag gillar att känna att sommaren inte är förbi än :)

Ikväll ska jag och Andreas se en mysig film tillsammans och imorgon är min sista jobbdag för sommaren, för på måndag drar skolan igång igen. Vilket ska bli riktigt skönt faktiskt.

onsdag 11 augusti 2010

Mat-tips!

Om ni är sugna på något gott till mellanmål, efterrät eller bara någonting att smaska på så har jag bästa tipset någonsin. Det som behövs är ett äpple, kanel, kokosfett och keso. Skiva äpplet och stek i kokosfettet tills det blivit mjukt, ha på kanel och servera tillsammans med keso. Så gott och faktiskt nyttigt också.

Annars gjorde vi faktiskt god mat idag, stekte köttfärs tillsammans med hackad spenat och kryddade med ingefära, gurkmeja, salt, vitlök och oregano. Jag hade även kvar lite färdig soppa med thai-smak (mycket ingefära) som jag hade i för att få den lite krämigare. Det åt vi till pasta och det var riktigt gott :)

Har ni några bra mattips?

tisdag 10 augusti 2010

Jag kan höra musik




En låt som verkligen är MIN kärlekslåt är just I can hear music av och med The Beach Boys. Min pappa lyssnade alltid på dem när jag var liten, och det har satt spår. Jag tycker texten är så himla vacker och den beskriver verkligen hur det känns att vara kär :)

Tisdag

Så fort jag hämtat upp tvätten från tork ska jag åka in mot stan och möta upp en Anna. Nämligen en nyinflyttad Anna. Jag har lovat att lära henne allt jag kan om Stockholm (med andra ord väldigt lite) och så ska jag skriva ut lite papper åt henne.

Ikväll får vi lite gäster i form av två bröder till Andreas. Filip fyller ju år idag, så vi tänkte att en middag kunde passa som födelsedagspresent :)

måndag 9 augusti 2010

Mycket vill ha mer...

Jag fick som sagt mersmak efter lördagens festival, och de konserter som hägrar i höst är Annihilator och WASP i oktober samt Helloween i december. Mest sugen är jag dock på Helloween, så om det bara blir en får det bli den, men man vet ju aldrig.

Tänkte bara lägga upp låten som Iron Maiden spelade precis innan de gick upp på scenen i lördags.
UFO - Doctor doctor

Mersmak

Jag får alltid sån mersmak när jag varit på en konsert, och trots lervälling, ösregn och ett magnifikt åskoväder som avslutade lördagens Sonisphere är jag sugen på fler konserter. Det som lockar just nu är WASP och Annihilator i oktober samt Helloween i december. Någon av dessa borde jag hinna med tycker jag :)

Bjuder på några bilder från musik-lördagen:

Alice Cooper i regnet


Iron Maiden - Bruce


Iron Maiden


Iron Maiden

Iron Maiden

onsdag 4 augusti 2010

Ändrade planer




Dagen har spenderats åt plugg i min sommarkurs. Och nu ska jag avsluta med en föreläsning i den kursen innan jag övergår till annat plugg.
Egentligen hade jag och Andreas planerat ett gym-pass vid halv sju, men jag känner att jag kommit in i pluggandet ganska bra och har ingen lust att avbryta vid en viss tid. Därför blir det plugg hela dagen och eventuellt en promenad senare ikväll. Det gäller att ta tillvara på de mest kreativa dagarna!

Cyklande clowner

Att mobiltelefoner är distraherande är väl klart, men jag visste faktiskt inte att de var SÅ distraherande. Aldrig mer mobiltelefon när jag kör bil i alla fall. Kolla in den här artikeln så ser ni varför.

måndag 2 augusti 2010

These boots were made for walking...


Idag inhandlade jag ett par råcoola stövlar till lördagens festival. Ifall det skulle vara regn alltså, det är alltid bra att vara väl förberedd...

söndag 1 augusti 2010

Listan på allas bloggar (Snodd från Signe)

Du heter: Lovisa Elin Viola Nöid
Smeknamn: Missnöjd, Isa, Skrapan, Skruttan, Skatan, Skrotan, Visa (kärt barn har många namn...)

Låt som när du är ledsen sörjer till? Oj, det beror på varför jag är ledsen, men "You Belong to Me" med Jason Wade.

Beroende av: Andreas =D

Vad tror folk om dig? Den var svår... Jag tror att många tror att jag är väldigt oskuldsfull och rar hela tiden.
Stämmer det? Nae, inte alltid och inte till den grad som många verkar tro.

Vad får du oftast komplimanger för? Att jag är snäll (har visserligen fått hör att jag är FÖR snäll...) och att jag är rolig och lätt att prata med.

Hur imponerar man på dig? Genom att göra någonting musikaliskt eller genom att vara riktigt snäll och hjälpsam.
Brukar du skratta för dig själv? Ibland skrattar jag åt skämt i böcker/på TV:n åt folk som gör någonting roligt, men oftast inte högt.

Vad står det i ditt senast inkomna SMS? Möter dig och så handlar vi. Puss

Var bor du? Täby
Trivs du där? Absolut!

Har du haft sex idag: Nope.

Hur svarar du i mobilen: "Hallå" om jag vet vem som ringer "Vad vill du" om mamma/pappa ringer "Hej det är Lovisa" om jag inte känner igen numret.

Vem ringde du senast?: Andreas.

Vad sa den du senast pratade med i telefonen: Jag är påväg mot glasiglon. Okej, då möts vi där. Puss

Antal timmar sömn inatt: 7 tror jag.

Sov du ensam: Nej.

Brukar du komma i tid: Kommer väldigt sällan sent om det väl gäller. Ibland är jag för stor tidsoptimist dock.

Hur känner du dig nu: Lugn.

Vanligaste färg på dina kläder: Svart tror jag.

Vad tycker du om fötter: Jag tycker att fötter är för dåligt vårdade av alldeles för många. Ta hand om era fötter, det är de som tar er dit ni vill!

Vad saknar du: Gymnasietiden

Hade du en bra kväll igår: Det skulle jag väl påstå. Tränade på förmiddagen, pluggade lite sen, åt riktigt god middag och såg en dålig film (allt med hun.)

Favorit dryck på morgonen: Juice, har alltid druckit ett glas juice på morgonen.

När brukar du oftast gå och lägga dig: Elva tolv skulle jag tro.

Är du blyg?: Lite, det var mycket värre förr, men nu för tiden får jag höra att jag inte alls är blyg vilket jag är glad över.

Sysslar du med någon idrott: Styrketräning och löpning på amatörnivå. I perioder får jag ryck och tar mig på olika pass också, önskar att jag hade tid att träna karate som är den bästa träningen jag någonsin varit med om.

Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Nej, kärlek är någonting som växer utifrån en förälskelse eller vänskap.

Har du spytt offentligt: Jajebox.
Vad skulle du göra om du vore kille/tjej för en dag: Springa runt i bar överkropp.

Är du nöjd med ditt liv: Absolut! Jag har allt jag kan drömma om och mer därtill. Nej, kanske inte allt, men väldigt mycket.

Är du bortskämd: Det beror på hur man räknar bortskämd. Jag har inte alltid fått allt jag pekat på, däremot hjälper mina föräldrar till ekonomiskt och praktiskt om det verkligen behövs. Däremot drar jag mig för att fråga om det verkligen inte är en nödsituation.

Vad är det värsta du vet?: Människor som tror att de är mer värda än andra och folk som dömer ut billiga kläder osv. Pengar är inte allt.

Har du bra vänner och äkta vänskap?: Absolut!

Vad är det finaste du fått?: Kärleken från min familj, mina vänner och min pojkvän. Om det är materiellt som menas så vet jag inte. Värdesätter upplevelser med människor som betyder mycket för mig mer än dyra presenter.
En speciell dag du minns: Alla dagar med familjen och mormor och morfar i deras sommarstuga i Gryts skärgård.

Du samlar på: Erfarenhet!

Vem ringer du när du är arg/ledsen: Andreas.
När grät du senast: Jag minns faktiskt inte, men det var väldigt nära att jag grät när jag var på bussen på väg hem från Kalmar.

Vad skulle du göra om du vann en miljon: Ge hälften till Andreas, ta 100 000 för att använda här och nu och spara resten.

Vill du gifta dig: Javisst. I kyrkan med alla nära och kära samlade.

Vill du ha barn: Inte just nu, om jag vill i framtiden kan jag inte svara på nu.

Är du musikalisk?: Nja jag är inte tondöv, kan sjunga ganska hyfsat och har spelat piano i 6 år.

Vad dricker du helst när du är törstig: Mjölk.

Bor dina föräldrar tillsammans: Jupp.

Har du någon gång gråtit dej till sömns: Några gånger.

Biter du på naglarna: Nej, inte längre.

Bitch Slap

Igår såg jag och Andreas på en film som vi trodde skulle vara rolig, fylld med action och ganska bra, istället fick vi se en film som vi skrattade åt för att den var så dålig. Vi hade förvisso inga stora förväntningar om filmen, men högre än vi borde ha haft i alla fall.

Men vill ni se en film som är skrattretande dålig, se då Bitch Slap.

Sonisphere


Om en vecka är det dags, ni fick en liten glimt av det i förra inläggets rubrik, men mer blev det inte. Men i alla fall, om MINDRE än en vecka står vi i gräset i en solig(?) Stora Skuggan och headbangar till Iron Maiden, Hammerfall, Mötley Crüe, Alice Cooper m.fl. Det kommer bli en helt grym dag, minst sagt. Tillsammans med hun, brorsan och hans kompis och många fler kommer det bli en oförglömlig metaldag. "Hells Yeah" som Tess hade sagt :)