tisdag 30 november 2010

Multimedia message

Jag kom sent till testet idag eftersom tåget var runt 20 minuter sent. Men eftersom jag var så bra förberedd hann jag klart på en timma. Är riktigt nöjd med det. Nu blir det regler:)

måndag 29 november 2010

Jul jul... osv

Jag har börjat få julkänslan att lägga sig till ro både inom mig och i lägenheten. Söndagen tillbringade jag och Andreas tillsammans med Therese och Sebbe. Vi åkte till Täby Centrum och kollade lite på julmarknaden som var i kyrkan (inte alls så stor, ca tre bord :P) och så åkte vi till Arninge och köpte en ny fisk, en liten mal som har fått det fina namnet Hans Vader efter ett skämt som blev lite fel. Än så länge lever han, och jag hoppas verkligen att han ska överleva i flera år.

Idag har jag suttit hemma och förberett inför ett test som jag har imorgon, och - kors i taket - det känns faktiskt väldigt bra inför det. Så jag håller tummarna och hoppas på det bästa. Nu på kvällen tog Andreas och jag en kort promenad, och kylan var verkligen bitande, så en halvtimma räckte gott och väl för att behöva tinas upp när vi kom in igen.

Lite bilder från promenaden:

Jag gjorde ett hjärta i snön <3

Sen försökte jag hoppa när Andreas tog kort, det gick sådär

Inte riktigt i luften...

Så ska det se ut! Ser ni mina rosiga kinder? :)

lördag 27 november 2010

Multimedia message

Idag skulle jag hemskt gärna vara ledig, ta en skön vinterpromenad, se en film, plugga (!) och bara ta det lugnt. Kanske göra som skrållan på bilden och ligga i sängen och mysa. Men istället är jag på jobbet, och ikväll är det middag på skolan. Om jag inte visste att det är roliga människor som kommer hade jag åkt hem direkt efter jobbet och mysa ner mig i soffan med en bok.

fredag 26 november 2010

Mannen med stort M

Igår när Andreas och jag vandrade runt i Gamla Stan upptäckte vi att det var lite extra många människor utanför ett litet café, tror det heter Björnen och Lejonet. När vi kikade in genom fönstret förstod vi varför, där inne fick vi nämligen syn på självaste Per Morberg in action. Ja, de höll alltså på att spela in en scen till en film/serie. Det gjorde min dag kan jag ju säga! Av alla "kändisar" vi har här i Sverige är Per definitivt en av de mest märkvärdiga om ni fråga mig. I alla fall om man bortser från riktiga hjältar :)

Bild lånad från http://emelieyoung.blogg.se/

torsdag 25 november 2010

It's a nice day!

Trots att jag är ensam hemma eftersom Andreas är ute med några kompisar så är jag riktigt glad och nöjd idag. Man blir det om man har underbara vänner i skolan och om man får avsluta skoldagen tillsammans med sin stora kärlek på julmarknad och i stan som är helt julpyntad. Lägger upp lite bilder i dålig kvalitet eftersom jag tog dem med mobilen:


Julmarknaden på Stortorget i Gamla Stan var riktigt mysig, men mycket mindre än jag väntat mig

Visst är jag väl julig? Mådde som ett barn idag, ett riktigt glatt barn :)

Utsmyckningarna nu inför jul är så mysiga

Det fanns snö även i gångtunnlarna

Efter julmarknaden tog Andreas och jag en fika på ett mysigt konditori på Järntorget


Även utsmyckningen vid Sergels Torg var mysig

Och Åhléns gör så gott de kan ;)
Min fina pojkvän fästman

Brr it's cold in here...

Ser ni hur kall jag är? Det riktigt flyger snöflingor runt mig...


Jag gillar vintern, snön och kylan, det gör jag verkligen. Det jag inte gillar är att det ska vara så jäkla kallt i skolan. Jag sitter och försöker göra en inlämning, men det är svårt att skriva när fingrarna är som isbitar. Funderar starkt på att ta med mig en termometer och kolla hur kallt det är...

onsdag 24 november 2010

Jan Björklund FTW

Självklart blev jag ju sämre igen. Halsen irriterar lite smått och huvudet känns som bly. Därför blev det ingen pannkaksmiddag hos Anna för mig idag. Tyvärr :( Hade gärna varit med de andra tjejerna. Men jag har verkligen inte tid att vara sjuk om jag ska hinna med allt som jag har tänkt hinna innan jul-"lovet" som ju inte består av lov, utan snarare plugg och åter plugg. CSN kan hoppa upp och bita sig eftersom vi tydligen är tvungna att läsa en kurs över jul också om vi inte vill betala tillbaka på grund av att vi inte läser 1,5 högskolepoäng per vecka, utan 1,75 högskolepoäng. De straffar alltså i princip ALLA KTH-studenter för att vi pluggar snabbt. Men idag delades det ut fortpluggningsböter till studenter på högskolor runt om i landet, och det fick resultat. Jan björklund har lovat att ändra reglerna, vilket verkligen var på tiden.

Nu ska jag sluta svamla och plugga den sista halvtimman innan jag ska lägga mig i sängen och läsa Breakfast at Tiffany's

Onsdag, Mittwoch, Wednesday


Igår när jag kom hem tog jag en halvtimmes tupplur, och jag har även sovit mer än 8 timmar inatt, jämfört med 6-7 timmar som brukar vara standard för mig. Det behövdes nog med tanke på att jag fortfarande inte mår helt hundra. Därför blev det såklart heller ingen träning idag. Ska försöka komma ut på en kort promenad ikväll om jag orkar och om jag inte ska hem till Anna på pannkakskväll. Vilket jag ska om jag mår bra. Haha yrar värre än snön utanför just nu känner jag. Dags att sätta igång med plugget igen.

tisdag 23 november 2010

Förbereder hemmet inför vad som komma skall

Andreas och jag tog en promenad förut, och under promenaden spydde jag galla över alla (vilket rim va?!) som redan har adventspyntat hemmen, men om jag ska vara ärlig har även jag smygstartat lite inför Första Advent på söndag. Jag har nämligen inte kunnat motstå hyacinterna som de säljer på ICA. Så redan nu har jag tre hyacinter här hemma som bara väntar på att få slå ut. Två av dem står i en vit kruka på köksbordet och ser alltså inte överdrivet juliga ut, men den tredje, som jag köpte idag, står i en röd kruka med gulddetaljer på. Nåväl, man kan väl säga att jag förbereder mig så att de ska ha slagit ut till första advent, då kan det ju inte räknas som en tjuvstart. Eller?

Min fina hyacint i vardagsrummet

Har ni smygstartat julen än?


måndag 22 november 2010

Multimedia message

Så dåligt. Fanns inte en enda plats kvar till spinningen. Och då var jag ändå där mer än en halvtimma innan passet skulle börja. Jag hoppas på bättre tur imorgon och på onsdag. Nu ska jag åka hem och laga mat.

Today

Bilder kommer, ha tålamod bara. Upptäckte att jag bara har bilder på Therese i min hjälm, så jag väntar med spänning på andra bilder.

Idag ska jag plugga en hel del Sustainable Power Generation, vilket går bra just nu eftersom jag fått stor hjälp av Florians anteckningar, jag förstår helt enkelt varför jag fick fel innan. Senare ikväll blir det spinning på Njoy, om det finns plats på passet. Det blir mitt första pass på Njoy, men det ska nog inte skilja sig så mycket från KTH-hallens spinning :)

söndag 21 november 2010

Cocktailparty

Gårdagen bestod av lite pyssel och förberedelser inför kvällens cocktailparty som vi hade för att fira vår förlovning. Det kom en massa härliga vänner, och vi hade en riktigt trevlig kväll.

Lite bilder kommer senare :)

fredag 19 november 2010

Multimedia message

Är på friskis sveavägen och väntar på sara. Hon bjöd in mig att träna gratis, och jag är inte den som tackar nej:)

Multimedia message

Sitter och planerar min vår. Jag älskar att KTH publicerar alla kursscheman i så pass god tid. Kom förresten att tänka på en sak. Jag har fått höra för ett tag sedan att man skriver schemata och inte scheman. Kan någon berätta om jag har blivit lurad eller inte?

torsdag 18 november 2010

På topp!


Ibland känner man sig duktig, smart och riktigt jäkla på topp. Jag ska behålla den här känslan hela november och december. MINST!


Wow!!

Sånt här intresserar mig riktigt mycket: Klicka här för Aftonbladets artikel.

Bild lånad från aftonbladet.se

onsdag 17 november 2010

Pluggpaus

Tar en liten pluggpaus nu. Jobbar på riktigt bra, vilket jag alltid gör när jag väl har gett mig fasen på det. 

Jag i somras när jag var lite brunare och fräschare än jag är nu
Det var oavsett inte det jag tänkte skriva om, utan snarare om dagens upptäckter på Armada (arbetsmarknadsdagarna på KTH). Jag gick runt både igår och idag med Anna, vilket verkligen var bra. Trots att vi inte alls är ute efter samma sak (hon letar jobb inom hållfasthet, och jag kollar lite inför ex-jobb inom energi) så är det lärorikt. Man får reda på lite hur rekryterarna tänker, hur man gör ett bra intryck och visa framfötterna när man söker ett jobb och så vidare. Sen har jag självklart kommit i kontakt med flera intressanta företag, både som jag vetat om tidigare och nya som jag inte haft en tanke på eller vetat om. Det börjar närma sig slutet, och istället för att bli nervös och inte vilja lämna KTH som jag brukar, känns det nu helt okej. Eller okej, det känns skitbra rent ut sagt. Nu ska jag bara ta tag i allt som är kvar, men med tanke på hur peppar jag är ska det inte vara några problem.

Min nya jultröja

Jag hittade den, min nya fina stickade röda jultröja med renar på. På BikBok hängde den och såg alldeles ensam ut.


Tröjan införskaffades igår efter skolan när jag och Andreas var på vintersko-jakt. Skor hittade vi också förresten :)

tisdag 16 november 2010

Armada For The Win

Idag var den första av KTH:s Arbetsmarknadsdagars två mässdagar. För mig började den med en lunchföreläsning med ÅF som handlade om hur man blir bra på projektarbete. Precis som den förra lunchföreläsningen jag var på höll även den här riktigt hög kvalitet. Ett litet plus var det ju också att man fick gratis lunch - SUSHI!

Efter lunchen gick jag och Anna vidare och kikade på lite företag som ställde ut och vi fick riktigt bra information från flera av dem. Tyvärr verkar vissa företag ha skickat ut de minst socialt begåvade i år. Det är aldrig kul att behöva dra ur personer information, men det är väl deras förlust ;) Jag hann inte prata med alla företag idag, men imorgon har jag ännu en chans och den ska jag definitivt ta.

Min största lärdom av dagen är vad JAG faktiskt kan jobba med när jag är klar, vilket har varit lite jobbigt.

You Make My Day

Det blir alltid lite lättare att ta sig ut sängen klockan 6 på morgonen när man vet att man kommer få träffa sina vänner på föreläsningen som är längst bort på campus klockan 8. Oavsett om det regnar, är snö"storm" eller är riiiktigt isande kallt. Man kämpar för sina vänner. Oavsett om det är gamla vänner som man haft sedan barnsben eller om det är nyfunna vänner från jordens alla hörn. Sen hjälper det ju ganska mycket att föreläsningen handlar om Kärnkraft som är riktigt intressant.

Vad får er att gå upp om morgnarna?

Jag väljer bara vänner som vet hur man gör mig glad :)

måndag 15 november 2010

Ibland gör sanningen ont

Ny vecka


Jag började den nya veckan lite sämre än man kunde önska. Eftersom jag inte alls kunde det som jag var tvungen att kunna till morgonens test så skippade jag det. Det går ju faktiskt att skriva det igen om ett par veckor. Ska be några kurskamrater om hjälp tills dess också. Och just det, jag har inte en annan tenta samma vecka. Det är vad som gäller den här veckan alltså - tentaplugg. Det blir dock en lättare vecka eftersom jag har facit till de här uppgifterna. Produktframtagningen skall äntligen snart vara ett minne blott (hoppas vi i alla fall).

Ja just det. Morgonen kunde ju ha varit ännu lite bättre om det inte hade tagit mig en halvtimma att hitta en ledig läsplats. Men nu är jag bänkad.

Hoppas ni har fått en bättre start på veckan än jag.

söndag 14 november 2010

My Best Friend's Girl

Har ätit en riktigt god gryta idag. Receptet kommer såklart från Per Morbergs kokbok. En flaska rött vin som enda vätska. Supergott.

Till maten kollade vi på en film som heter My Best Friend's Girl. Det var en riktigt rolig film med lite oväntad vändning. Se den om ni gillar romantiska komedier som är lite speciella.

Funkis 2010

Igår kväll brast det. Jag kände att det aldrig skulle gå när jag hade suttit med samma deluppgift hela dagen, och jag har 7 andra uppgifter att hinna klart med till imorgon. Jag avbokade festen jag skulle gå på eftersom jag mådde så dåligt. Men eftersom Anna och Daniel verkade bli ganska ledsna så fick jag dåligt samvete, plus att Andreas vägrade åka utan mig. Så i sista sekund beslöt jag mig för att åka in till skolan ändå och gå på årets Funkisgasque. Jag ångrar inte att jag gjorde det, jag behövde lite tid med vänner när jag inte tänkte på något som har med skolan att göra. 

Festen var helt okej, men det fanns riktigt grymma utklädnader (funkis är en maskerad som i år hade temat "barndom"). Det fanns till exempel Adam och Eva (de är ju början till allt, så självklart finns det en koppling till barndom där), Mario, Solstrålarna (ni vet de som sjöng dagens visa på TV), prinsessor, bebisar och så Lillstrumpa och Systeryster. De sistnämnda var min och Andreas utklädnader, vi fixade dem på vägen in till skolan. 

Bjuder på ett par bilder från kvällen också:









lördag 13 november 2010

Sönderkörd

Jag får lida ganska rejält nu över att jag var sjuk i början av terminen och inte kunde gå på alla övningar som jag borde ha gått på. Tyvärr. Jag sitter med skolarbete upp till halsen och det är nog bra nära att jag drunknar i det snart. Men jag tänker inte tillåta mig själv att gå så långt. Jag gör mitt bästa och hoppas på att det kommer räcka.

Nog med negativitet nu. Idag har jag och Andreas haft en mysig frukost framför Cougar Town, och jag började dagen med att tjuvstarta julen lite genom att baka en mjuk pepparkaka. Alla andra saker som hör julen till får vänta tills det är först advent, jag vill ju inte hinna tröttna på det innan julafton. Istället för julmusik som jag är liiite sugen att börja lyssna på nu så är det Gothic Metal som strömma ut ur högtalarna. På tal om det så finns det ju faktiskt en Gothic Metal jullåt:


fredag 12 november 2010

Blossa X

Jag hade inte tänkt köpa årets glögg från Blossa från början, men när jag såg att den är smaksatt med saffran så blev jag såklart väldigt sugen. Därför tänkte jag köpa den i TaxFree-shopen när jag och Anna var på kryssning. Oturligt nog fanns det bara en flaska kvar, och jag lät Anna ta den eftersom jag inte är världens största glögg-fantast. Men igår ringde Therese till mig och frågade efter ett Systembolag på Vasagatan eftersom hon skulle köpa glögg och det skulle tydligen finnas där, det gjorde det inte. Däremot fanns det på Systembolaget i Hötorgshallen, och snäll som hon är följde det med en extra flaska till mig. Underbart.
Bild hämtad från Blossa.se

I övrigt hade jag faktiskt tänkt göra egen glögg i år, först hade jag tänkt göra med saffransmak, men nu behövs ju inte det, så jag tror att jag ska experimentera fram något välsmakande. Vitvinsglögg såklart.

torsdag 11 november 2010

Träning idag igen

Jag kom iväg på träning idag igen :) Inget långt pass, men den bästa träningen är den som blir av. Tyvärr är det nog sista träningen för min del den här veckan, men nästa vecka ska jag försöka komma iväg på något pass tror jag. Har inte bestämt mig för vilket än bara. Jag är riktigt sugen på Box, men en liten röst inom mig säger att jag borde passa på att testa Zumba som har premiär på mitt gym på torsdag. Vi får se vad det blir :)

Skrållan när hon är som mysigast - varför sker det alltid när jag måste plugga?

Jag behöver hjälp!

Igår köpte vi två nät med apelsiner och har nu mer än 4 kg apelsiner hemma. Jag vet inte vad jag ska ta mig till, kommer äta apelsiner till fördärv! Så om ni har vägarna förbi och gillar apelsiner, plinga gärna på. Jag är med största sannolikhet hemma pga apelsin-koma.

En av alla skålar med apelsiner

onsdag 10 november 2010

Finally!!

Idag kom jag äntligen iväg för att träna. Andreas kort på KTH-hallen hade precis gått ut, så nu tränar vi på samma gym igen - vilket alltid är bra för motivationen. Nu ska jag bara se till att behålla motivationen där den ska vara också. Jag tror förövrigt att jag ska testa något pass snart. Har ju aldrig varit på pass på Njoy än, så det börjar väl bli dags. Är riktigt sugen på Box faktiskt.

Imorgon bitti blir det förövrigt ytterligare ett pass. Morgonpass är de bästa passen om ni frågar mig :)

Update:
Pratade precis med Therese på msn, och hon och jag har nu slutit ett avtal. Det handlar för min del om att jag ska tappa runt 10 kg till årsskiftet 2011/2012. It's on like never before!

Jag älskar sommar och sol

Jag älskar verkligen den svenska sommaren. Med bad från en klippa i skärgården, jordgubbstårta, grillkvällar och allt annat den har att erbjuda, men jag tror inte att jag skulle vilja hoppa över vintern. Det här är min mys-period. Jag tar en lång promenad och hör hur snön knarrar under fötterna, jag tittar på hur snöflingorna sakta dalar ner mot marken, jag tänder ljus och myser hemma inne i värmen och jag tar gärna ett varmt bad för att tina upp mina kalla fötter som blivit kalla för att förra årets vinterskor inte alls var så täta som jag mindes.  Det var precis vad jag gjorde idag. Tog ett varmt bad alltså. Mysigt!


Var fan är mitt drömjobb?

Ja, så hette lunchföreläsningen som jag var på idag. Det var Carola Forssell som höll i den, och jag kan verkligen rekommendera er att gå på en föreläsning med henne om ni får chansen. Hon var riktigt inspirerande och fick alla att lyssna. När det gått 45 minuter tänker jag: "Va, är det redan slut? Jag vill höra mer!" Men jag köpte i alla fall hennes bok "För dig som tröttnat på att söka jobb som alla andra". Hann kolla igenom den lite snabbt på tåget på väg hem, och det finns nog en hel del bra tips i den. Ja, just det, kan ju nämna lite kort vad föreläsningen handlade om, nämligen hur man söker jobb på andra sätt än genom att svara på jobbannonser.

Carola Forssell - Bild lånad från http://csjobb.idg.se/

tisdag 9 november 2010

Chili Choklad

Bild lånad från http://www.dufvenkrooks.se/

Idag blev det glöggpremiär hemma hos mig och Andreas, det var svårt att inte bli sugen på jul och allt som har med den att göra i den "snöstorm" som råder. Så en kopp glögg fick stilla mina begär så länge. Testade för första gången Dufvenkrooks lättglögg med smak av chili och choklad, och jag kan verkligen rekommendera den. Riktigt god smak, dock väldigt söt precis som all annan saftglögg är tyvärr. Ser fram emot att testa deras starkvinsglögg med chokladsmak.

Stockholm East Gospel Choir

Lägger upp ett par bilder och en film från gårdagens konsert med Stockholm East Gospel Choir.





Jag är ledsen för den dåliga kvaliteten på bilderna, men det är svårt att ta bra bilder i en kyrka. Hur som helst var konserten riktigt bra, och jag kan verkligen rekommendera att gå och lyssna någon gång. Gospel är faktiskt riktigt härligt och glatt, och även publiken får hjälpa till ibland, vilket gör det hela en aning roligare. Det enda jag kan "klaga" på är att jag inte är troende, så det blir lite konstigt att sitta och lyssna på musik och berättelser som handlar om Gud. Men jag får helt enkelt bortse från det och tänka mig Gud som en slags inre styrka som alla har istället. Oavsett vilket så har den här kören en julkonsert den 5 december, den kostar 100 kronor, men jag tror verkligen inte att man kommer ångra sig om man betalar det för den :)

måndag 8 november 2010

Hemma igen

Drack världens godaste smoothie förut - 1 apelsin, 1 dl passionsfruktsjuice och några jordgubbar
Efter lunchen idag bestämde jag mig för att åka hem och plugga istället. Det gick ju ändå inte att tänka i tjattret på biblioteket. Men självklart hade jag ännu mer otur. För precis när tåget började åka så kom jag ju på att jag inte tagit med några nycklar... så det blev att hoppa av vid universitetet för att åka in till skolan igen och möta upp Andreas. Tur i oturen var väl ändå att jag inte hunnit längre.

Nåja, nu sitter jag här och läser Reglerteknik och ska strax övergå till Produktframtagning eller Värmeöverföring. Vi får se vad som känns viktigast. Men nu är det oavsett vilket dags att sätta igång eftersom Andreas och jag ska åka in till Trefaldighetskyrkan och kolla på när Stockholm East Gospel Choir uppträder. Ryktet säger att Jocke har ett solo :)

Crappy crap crap

Dagen började på sämsta tänkbara vis. Okej, kanske inte sämsta, men i alla fall väldigt dåligt. Jag gjorde i ordning en termos med kaffe som jag skulle ta med till skolan, men eftersom vi fick så himla bråttom (ovanligt?! Nej..) så glömde jag självklart kvar den på diskbänken och hade ingen tid till att gå upp för att hämta den igen. Sedan kom jag på att jag även glömt vattenflaskan och till råga på allt var tåget helt smockfullt och det var riktigt nära att vi fick stå upp hela resan.
Nu när jag skriver hur dålig morgon jag haft inser jag att det inte alls var så farligt som jag har inbillat mig. Men jag mår i alla fall inte bra efter en, enligt mig, dålig start och jag har även fått problem med näsan och linserna idag, anar att någon på tåget hade parfym som inte funkar så bra ihop med mig...

Hörlurar är ett måste idag eftersom det är omflyttning på gång i biblioteket. Tyvärr är det visst omöjligt att vara tyst när man flyttar böcker...


Men nu ska jag sluta klaga och fortsätta vara grym med pluggandet.