lördag 26 juni 2010

Midsommarafton

Midsommarafton tillbringades som vanlig på Fångö i goda vänners lag, jag tror att vi var runt 50 pers så lite färre än vanligt. Det började vid ett då vi anlänt och hunnit sätta upp tältet. Första ölen knäcktes och så var det lunch bestående av sill, jordpära (potatis) och nubbe såklart. Jag hittade en ny favorit - herrgårds aquavit. Smakade anis och var riktigt god. Efter lunchen var det dags att klä midsommarstången, och i vanlig ordning fixade hasse björkris medan tjejerna (och vissa killar) plockade blommor. Sen blev det jungfruskär, så göra vi, tre små gummor, små grodorna osv kring stången. Vi försökte oss på "Lasse går i ringen" men det gick som vanligt, dåligt. Dansen avslutades med Björn sover, men Björn ville inte iår, så det blev Jocke sover istället.
Sen var det fika, några fler öl och så dags för brännboll borta Fångö by. Där slöt andra festande sällskap upp och tre bollar förbrukades och ett staket gick sönder.
Dagen avslutades med grillat, fler nubbar och tillsist en helskottas massa knott på dansgolvet där det dansades till ”husvagnshits” och annan dansbandsmusik.

Som vanligt hade jag riktigt trevligt på midsommar och önskar att det vore en veckolång fest istället.

Ikväll blir det dock film eller tv i brist på lust att åka till Gryts varv för en midsommardagsfest. Vi laddar för en fortsatt fartfylld sommar istället.

Inga kommentarer: