Ingredienser
1 kg morötter |
1 st gul lök |
2 msk smör eller margarin |
1,5 dl torrt vitt vin |
1 l vatten |
1 msk rosmarin | ||
1 dl creme fraiche | ||
3 tärning(ar) buljong | ||
Tillagning
1. Fräs morötterna och löken mjuka i smöret. Tillsätt vin, vatten, buljongtärningar samt hälften av rosmarinen. Koka på svag värme tills morötterna är mjuka, det tar ca 15 minuter.2. Mixa soppan i en matberedare eller med en stavmixer tills den blir slät. Häll tillbaka den i kastrullen, vispa i crème fraiche och resten av rosmarinen. Låt soppan koka ihop ytterligare några minuter. Salta och peppra om så behövs.
3. Servera gärna med nybakt bröd.
Här följer lite bilder på den mumsiga soppan och det nybakta brödet som inmundigades i torsdags:
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar