tisdag 1 december 2009
Baka baka liten kaka
Idag är det bakstuga här hemma. Jag var tvungen att göra mig av med två gamla bananer, så det blev några bananmuffins, och Andreas ville testa att göra en clementin-kaka. Den ska verkligen bli spännande att testa. Om den blir god ska vi antagligen göra den på vårt lilla julmys som vi ska ha innan jag åker till Valdemarsvik.
Clementinkaka
Ingredienser:
4-5 clementiner (ca 375g)
6 ägg
225 g socker
250 malda mandlar
1 rågad tesked bakpulver
Gör såhär:
1. Koka clementinerna hela i vatten i 2h.
Låt clementinerna svalna och dela dem sedan på hälften. Ta bort allt skräp från clementinerna (kärnor osv) och lägg dem MED skal i en mixer (eller mosa dem för hand). Värm ugnen till 190 grader, smörj och bröa en springform.
2. Vispa mandlarna, äggen, sockret och bakpulvret. Rör sedan i de mixade clementinerna.
3. Häll i smeten i springformen och tillaga i ugnen i ca 1 timme.
Prova med en baksticka om kakan är klar - är bakstickan helt ren är kakan klar.
Receptet och bilden är från Nigellas hemsida
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar